Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
rioja risotto

Risotto met peer en blauwschimmelkaas

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Verhit 1 l water met het bouillonblokje. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui ca. 2 minuten in. Voeg de rijst toe en fruit tot hij glazig wordt.

  2. Blus de rijst af met voldoende hete bouillon, zodat de rijst net onderstaat. Laat de rijst rustig in ca. 19 minuten gaar worden op laag vuur, en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe.

  3. Verbrokkel de gorgonzola. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd een halve peer in dunne partjes. Snijd het overige vruchtvlees in blokjes. Was de bladselderij en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes.

  4. Neem als de rijst gaar is, de pan van het vuur en laat de risotto ca. 1 minuut rusten. Roer rustig de kaas, de peerblokjes en de boter door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over borden en verdeel de peerpartjes eroverheen. Strooi er de blaadjes bladselderij overheen.

Per portie: 492 kcal | 65 g koolhydraten | 13 g eiwit | 19 g vet

heavy

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)