Bereiding

1. Week het eekhoorntjesbrood ca. 30 minuten in lauw water. Giet het eekhoorntjesbrood af, dep het droog en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes.

2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en het eekhoorntjesbrood ca. 2 minuten in. Voeg de rijst toe en bak hem ca. 4 minuten tot hij glazig wordt.

3. Giet zo veel hete bouillon bij de rijst zodat hij net onder staat. Kook de rijst op matig vuur rustig gaar en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe. Dit duurt ca. 18-19 minuten. Roer zo min mogelijk in de rijst. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken. Was de tijm en schud hem goed droog.

4. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de paddenstoelen op hoog vuur ca. 4 minuten in. Rasp de parmezaan. Neem de risotto van het vuur en laat hem ca. 1 minuut rusten. Roer nu de parmezaan en 1 el boter door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de gebakken paddenstoelen en strooi er de tijm over.

Per portie: ca. 441 kcal
13 g eiwit | 14 g vet | 63 g koolhydraten

Foto’s: Rob Kerkvliet (F&L) Servies etc.: Dille en Kamille www.dille-kamille.nl, Sissy Boy www.sissy-boy.nl, eigen collectie