Bereiding

Deze week hebben we weer een nieuw recept voor jou, rechtstreeks uit de nieuwe foodies! Je eigen risotto maken een lastig klusje? Niet als je je houdt aan dit hemelse basisrecept. Het is snel vrienden maken met deze winner.

  1. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui glazig in. De gefruite ui is de basis, de zogenaamde soffritto, van de risotto. Voeg de rijst toe en bak hem al roerend 1-2 minuten mee, tot de rijstkorrels glazig worden.
  2. Voeg de wijn toe en laat hem op laag vuur al roerend verdampen, zodat de rijst het aroma van de wijn opneemt.
  3. Voeg nu zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de rijst op laag vuur rustig gaar.
  4. Roer af en toe door en voeg iedere keer als de rijst de bouillon heeft opgenomen wat nieuwe bouillon toe. Herhaal tot de rijstkorrels romig maar van binnen nog ‘al dente’ zijn.
  5. Rasp de kaas. Roer de kaas en de boter door de gare risotto. Breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto ca. 1 minuut rusten en serveer hem meteen.

Lees meer over je eigen risotto maken in de foodies van mei!