Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
risotto recepten

Zeevruchtenrisotto

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Zeevruchtenrisotto, Italiaans comfortfood! Een klassieke primo piatto voor zowel ’s zomers als ’s winters die makkelijker is dan je denkt. Gebruik lekkere verse vongole, mosselen en inktvisjes voor deze zeevruchtenrisotto.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng in een pan 1 l water met het bouillonblokje aan de kook. Was de vongole en de mosselen grondig in koud water en laat ze uitlekken. Maak de inktvisjes schoon, verwijder het harde kraakbeentje en snijd het lijfje en de tentakels klein in gelijke stukken (zie eventueel foto’s p. 100 in foodies mei 2016).

  2. Kook de vongole, de mosselen en de inktvis ca. 2 minuten in de bouillon. Schep de zeevruchten uit de bouillon en laat ze op een schaal uitlekken. Week de saffraan in 2 el van de hete bouillon.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook glazig in. Voeg de rijst toe en fruit nog ca. 3 minuten, tot de rijst glazig is. Bak de tomatenpuree en het anijszaad kort mee en blus af met de witte wijn.

  4. Roer de opgeloste saffraan door de overige hete bouillon. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe. Kook de risotto in 15-20 minuten op laag vuur gaar. Haal intussen de mosselen en de vongole uit de schelpjes. Laat enkele mosselen en vongole in de schelp zitten ter garnering.

  5. Neem de risotto als hij beetgaar is van het vuur en laat afgedekt ca. 1 minuut rusten. Roer de boter en de zeevruchten door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zeevruchtenrisotto in kommen en decoreer met de apart gehouden schelpjes.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: 1213 Kumbayastreet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)