Bereiding

Dit recept komt uit het boek ‘Foolproof – uit één pan’ van Alan Rosenthal. Uitgever: Becht.

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Smelt 50 g boter (laat de overige 25 g boter in de koelkast liggen) in een ovenbestendige pan op matig vuur. Voeg de ui toe met een snufje zout en fruit 7 minuten tot de ui glazig wordt; roer veel. Bak de karwij en knoflook 2 minuten mee.
  2. Roer de arboriorijst erdoor en bak 2 minuten; roer weer veel om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Schenk de wijn erbij en laat deze verdampen tot de pan bijna droog is; blijf veel roeren. Roer de bietjes erdoor.
  3. Schenk nu de bouillon erbij en voeg flink wat gemalen zwarte peper en 1 theelepel zout toe. Breng de risotto aan de kook, roer door en zet de pan, afgedekt, 20 minuten in de oven. Roer halverwege door.
  4. Haal de pan uit de oven, roer nog een keer door, leg het deksel weer op de pan en laat 5 minuten rusten. Roer de rest van de koude boter (25 g) erdoor, 100 g pecorino (of het vegetarische alternatief), 2 eetlepels van de dille en een gezonde dosis gemalen zwarte peper. Proef en voeg extra zout toe als dat nodig is. Schep in kommen en garneer met extra pecorino en de rest van de dille.
Foolproof

Meer gerechten zoals deze?

Foolproof
€17,99