Supergezonde groene soep
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak de ui er met een flinke snuf zout 10-12 minuten in, tot de ui zacht is maar nog niet verkleurd. Voeg de knoflook, de komijn, de courgette en de aardappel toe en bak 5-6 minuten, tot alles wat zachter is. Roer regelmatig door. Schenk de bouillon erbij en roer wat zout en peper erdoorheen.
Breng zachtjes aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, of tot de aardappel heel zacht is.
Voeg de erwten toe en laat de spinazie hand voor hand erin slinken. Bestrooi met de gehakte munt en laat nog ca. 3 minuten koken. Maal in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper, schep in kommen en verdeel de yoghurt, de muntblaadjes en wat zwarte peper erover.