Lazy tomatensoep met halloumicroutons
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Denise Kortlever: "Ik ben gek op stevige halloumikaas, die een goudbruin korstje krijgt als je ’m bakt. In dit recept is het contrast tussen de verwarmende, milde soep en knapperige zoute kaas echt een uitstekende match. Door de warmte van de soep blijven de blokjes bovendien perfect van structuur. De soep zelf is trouwens ook een kleine openbaring, want door bliktomaten en kikkererwten te pureren maak je binnen een paar minuten een geweldig romige én eiwitrijke soep. Mijn nieuwe favoriet!"
Bereiding
Doe de kikkererwten en tomatenblokjes in de blender. Vul het lege tomatenblikje voor de helft met water en voeg
ook dit toe. Pureer met 1 el harissa tot een romige soep en breng op smaak met peper en zout.Verwarm de soep in een pannetje op laag vuur. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de blokjes halloumi in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de soep met de achtergehouden harissa erdoor geroerd en de blokjes harissa bovenop.
Uit het boek