
Aziatische soep is ultiem comfortfood. En ik snap goed waarom; zet een kommetje voor mij klaar en ik ben in no-time gelukkig. Deze soepen zijn stuk voor stuk verwarmend, gezond en zó ontzettend lekker. Welk recept ga jij proberen?
Lees verder na de advertentie
Aziatische soep
Of je nu gaat voor een Japanse ramen of een Vietnamese pho, van deze soepen word je absoluut blij. Aziatische soep is gewoonweg het ultieme comfortfood.
Wij maakten een lijstje met elf kommetjes geluk, proberen is op eigen risico. Want geloof ons: wanneer je een van deze dampende soepen hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten voor Aziatische soep:

Traditionele tom kha kai soep met kip
Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep.

Vegan pho
Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar wij gaan voor vegan. Met veel groenten en zilvervliesnoedels is dit een gerecht dat wij erg graag maken!

Pho met shiitake en krokante prei
Fan van pho? Probeer dan ook eens deze variant met shiitake en krokante prei als smaakmakers. Bak de prei goudbruin voor de lekkerste topping allertijden.

Kimchisoep
Op je tosti of in je rijstgerecht, Koreaanse kimchi maakt eigenlijk elk gerecht nét even wat specialer. Deze gefermenteerde smaakbom geef je maaltijd altijd wat extra spice. De soep is dan ook lekker pittig van smaak.

Toshikoshi soba
In Japan eten ze deze goudkleurige dashibouillon met Nieuwjaar. Het slurpen van de lange slierten brengt geluk. In plaats van de bieslook of lente-ui kun je de bouillon ook garneren met nori of shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder).

Chili-noedelsoep met tofu
Noedelsoep, wie lust het niet? Deze vega variant zit boordevol smaak én groenten. Lekker gezond genieten! Je maakt ‘m zo pittig als je zelf lekker vindt.
Nog meer recepten voor Aziatische soep:

Noedelsoep met steranijs en steak
Toch liever vlees in je noedelsoep? Probeer dan eens deze Aziatische soep met steranijs en steak. Een verrassende smaakcombinatie maar zó ontzettend lekker.

Simpele miso ramen met eendenborst
Ramen is een typisch Japans gerecht. Met dit recept maak je een simpele miso ramen met eendenborst. Staat binnen een half uurtje op tafel. Smullen!

Vegan ramen
Liever een vegan variant van de Japanse ramen? Probeer deze Aziatische soep dan eens. Tip van ons: als je niet alle gepaneerde tofu wilt bakken, kun je het ook in een diepvriesbakje invriezen voor later gebruik.

Ramen met enoki en ei
Enoki zijn Japanse paddenstoelen en maken je gerecht extra speciaal. In het Nederlands wordt deze paddenstoel ook wel fluweelpoot genoemd omdat ze zo zacht zijn.

Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen
Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Ga jij deze fusion proberen?

Traditionele tom kha kai soep met kip
Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep.
Ingrediënten
- 1 el arachideolie
- 1 el gele currypasta
- 250 ml kokosmelk (van Mae Ploy)
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g verse gember (geschild en geraspt)
- 4 stengels citroengras (gekneusd)
- 4 kaffirlimoenblaadjes
- 2 rode lomboks (of de helft rode pepers)
- 400 g kipdijfilet (in blokjes)
- 250 g gemengde paddenstoelen (in plakjes)
- 1,5 el palmsuiker (of donkerbruine basterdsuiker)
- 2 tl Thaise vissaus (nam pla)
- sap van 1 limoen
- Thaise basilicum (om te garneren)
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan, voeg de currypasta toe en bak al roerend ca. 1 minuut. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, voeg de gember, het citroengras, de limoenblaadjes en de lomboks toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30-40 minuten koken op laag vuur.
Proef tussendoor of je de soep al pittig genoeg vindt. Is hij pittig genoeg? Verwijder dan de pepertjes alvast. Voeg de kip en paddenstoelen toe aan de bouillon en kook voor 15 minuten mee op laag vuur.
Breng de soep op smaak met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. Verdeel de soep over soep kommen. Garneer met enkele blaadjes Thais basilicum.
Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter
Lees ook:
Onze tips

Chocoladeliefhebbers opgelet: deze recepten wil je niet missen

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.