Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
vegan ramen

Comfortfood: 11x Aziatische soep

Advertentie

Aziatische soep is ultiem comfortfood. En ik snap goed waarom; zet een kommetje voor mij klaar en ik ben in no-time gelukkig. Deze soepen zijn stuk voor stuk verwarmend, gezond en zó ontzettend lekker. Welk recept ga jij proberen?

Aziatische soep

Of je nu gaat voor een Japanse ramen of een Vietnamese pho, van deze soepen word je absoluut blij. Aziatische soep is gewoonweg het ultieme comfortfood.

Wij maakten een lijstje met elf kommetjes geluk, proberen is op eigen risico. Want geloof ons: wanneer je een van deze dampende soepen hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor Aziatische soep:

Traditionele tom kha kai met kip

Traditionele tom kha kai soep met kip

Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep.

Naar het recept
Cover voor

Vegan pho

Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar wij gaan voor vegan. Met veel groenten en zilvervliesnoedels is dit een gerecht dat wij erg graag maken!

Naar het recept
pho met shiitake en krokante prei

Pho met shiitake en krokante prei

Fan van pho? Probeer dan ook eens deze variant met shiitake en krokante prei als smaakmakers. Bak de prei goudbruin voor de lekkerste topping allertijden.

Naar het recept
Kimchisoep

Kimchisoep

Op je tosti of in je rijstgerecht, Koreaanse kimchi maakt eigenlijk elk gerecht nét even wat specialer. Deze gefermenteerde smaakbom geef je maaltijd altijd wat extra spice. De soep is dan ook lekker pittig van smaak.

Naar het recept
Toshikoshi soba

Toshikoshi soba

In Japan eten ze deze goudkleurige dashibouillon met Nieuwjaar. Het slurpen van de lange slierten brengt geluk. In plaats van de bieslook of lente-ui kun je de bouillon ook garneren met nori of shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder).

Naar het recept
Chili-noedelsoep met tofu

Chili-noedelsoep met tofu

Noedelsoep, wie lust het niet? Deze vega variant zit boordevol smaak én groenten. Lekker gezond genieten! Je maakt ‘m zo pittig als je zelf lekker vindt.

Naar het recept

Nog meer recepten voor Aziatische soep:

Noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak

Toch liever vlees in je noedelsoep? Probeer dan eens deze Aziatische soep met steranijs en steak. Een verrassende smaakcombinatie maar zó ontzettend lekker.

Naar het recept
Ramen-Foodies-1

Simpele miso ramen met eendenborst

Ramen is een typisch Japans gerecht. Met dit recept maak je een simpele miso ramen met eendenborst. Staat binnen een half uurtje op tafel. Smullen!

Naar het recept
vegan ramen

Vegan ramen

Liever een vegan variant van de Japanse ramen? Probeer deze Aziatische soep dan eens. Tip van ons: als je niet alle gepaneerde tofu wilt bakken, kun je het ook in een diepvriesbakje invriezen voor later gebruik.

Naar het recept
januari recepten

Ramen met enoki en ei

Enoki zijn Japanse paddenstoelen en maken je gerecht extra speciaal. In het Nederlands wordt deze paddenstoel ook wel fluweelpoot genoemd omdat ze zo zacht zijn.

Naar het recept
Aziatische uiensoep

Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen

Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Ga jij deze fusion proberen?

Naar het recept
Traditionele tom kha kai met kip

Traditionele tom kha kai soep met kip

Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 el arachideolie
  • 1 el gele currypasta
  • 250 ml kokosmelk (van Mae Ploy)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g verse gember (geschild en geraspt)
  • 4 stengels citroengras (gekneusd)
  • 4 kaffirlimoenblaadjes
  • 2 rode lomboks (of de helft rode pepers)
  • 400 g kipdijfilet (in blokjes)
  • 250 g gemengde paddenstoelen (in plakjes)
  • 1-2 el palmsuiker (of donkerbruine basterdsuiker)
  • 2 tl Thaise vissaus (nam pla)
  • sap van 1 limoen
  • Thaise basilicum (om te garneren)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan, voeg de currypasta toe en bak al roerend ca. 1 minuut. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, voeg de gember, het citroengras, de limoenblaadjes en de lomboks toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30-40 minuten koken op laag vuur.

  2. Proef tussendoor of je de soep al pittig genoeg vindt. Is hij pittig genoeg? Verwijder dan de pepertjes alvast. Voeg de kip en paddenstoelen toe aan de bouillon en kook voor 15 minuten mee op laag vuur.

  3. Breng de soep op smaak met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. Verdeel de soep over soep kommen. Garneer met enkele blaadjes Thais basilicum.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!