Aziatische soep
Of je nu gaat voor een Japanse ramen of een Vietnamese pho, van deze soepen word je absoluut blij. Aziatische soep is gewoonweg het ultieme comfortfood. Wij maakten een lijstje met elf kommetjes geluk, proberen is op eigen risico. Want geloof ons: wanneer je een van deze dampende soepen hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders!
Iedere week de lekkerste Aziatische recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Vietnamese pho
Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar wij gaan voor een vegan en een meer vezelrijke variant. Met veel groenten en zilvervliesnoedels is dit een gerecht dat wij erg graag maken!
> naar het recept: vegan pho
Pho met shiitake en krokante prei
Fan van pho? Probeer dan ook eens deze variant met shittake en krokante prei als smaakmakers. Bak de prei goudbruin voor de lekkerste topping allertijden.
> naar het recept: pho met shiitake en krokante prei
Kimchisoep
Op je tosti of in je rijstgerecht, Koreaanse kimchi maakt eigenlijk elk gerecht nét even wat specialer. Deze gefermenteerde smaakbom geef je maaltijd altijd wat extra spice. De soep is dan ook lekker pittig van smaak.
> naar het recept: kimchisoep
Toshikoshi soba
In Japan eten ze deze goudkleurige dashibouillon met Nieuwjaar. Het slurpen van de lange slierten brengt geluk voor het komende jaar. In plaats van de bieslook of de lente-ui kun je de bouillon ook garneren met nori of shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder).
> naar het recept: toshikoshi soba
Chili-noedelsoep met tofu
Noedelsoep, wie lust het niet? Deze vega variant zit boordevol smaak én groenten. Lekker gezond genieten! Je maakt ‘m zo pittig als je zelf lekker vindt.
> naar het recept: chili-noedelsoep met tofu
Noedelsoep met steranijs en steak
Toch liever vlees in je noedelsoep? Probeer dan eens deze Aziatische soep met steranijs en steak. Een verrassende smaakcombinatie maar zó ontzettend lekker.
> naar het recept: noedelsoep met steranijs en steak
Traditionele tom kha kai soep met kip
Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdgerechten van deze soep. Voeg wat extra gekookte mihoen toe als je houdt van een stevige soep.
> naar het recept: traditionele tom kha kai soep met kip
Simpele miso ramen met eendenborst
Ramen is een typisch Japans gerecht. Met dit recept maak je een simpele miso ramen met eendenborst. Staat binnen een half uurtje op tafel. Smullen!
> naar het recept: simpele miso ramen met eendenborst
Vegan ramen
Liever een vegan variant van de Japanse ramen? Probeer deze Aziatische soep dan eens. Tip van ons: als je niet alle gepaneerde tofu wilt bakken, kun je het ook in een diepvriesbakje invriezen voor later gebruik.
> naar het recept: vegan ramen
Ramen met enoki en ei
Enoki zijn Japanse paddenstoelen en maken je gerecht extra speciaal. In het Nederlands wordt deze paddenstoel ook wel fluweelpoot genoemd omdat ze zo zacht zijn.
> naar het recept: ramen met enoki en ei
Aziatische uiensoep
Frans-Aziatisch is niets nieuws, maar het paddenstoelenpoeder in de brioche bij dit soepje maakt het verschil. Ga jij deze fusion proberen?
> naar het recept: Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen