Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Toshikoshi soba

Toshikoshi soba

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In Japan eten ze deze goudkleurige dashibouillon met Nieuwjaar. Het slurpen van de lange slierten brengt geluk voor het komende jaar. In plaats van de bieslook of de lente-ui kun je de bouillon ook garneren met nori of shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder).

Bereiding

  1. Breng de kombu met 1,5 l water aan de kook. Verwijder als het water kookt de kombu. Roer de bonito-flakes erdoorheen en kook ca. 1 minuut mee. Zet het vuur uit en laat ca. 30 minuten trekken. Zeef de bouillon.

  2. Kook intussen de noedels in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af en spoel na met koud water. Verdeel de noedels over 4 kommen.

  3. Breng in een pan de bouillon met de mirin, de suiker en sojasaus naar smaak tegen de kook aan. Snijd de bieslook of de lente-ui fijn. Schenk de dashibouillon over de noedels. Garneer met de bieslook of de lente-ui en serveer meteen.

Per portie: 371 kcal | 73 g koolhydraten | 12 g eiwit | 2 g vet

Foto’s: Sven Benjamins Receptuur & foodstyling: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)