Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Dat is weer even een keer wat anders: noedels met steranijs. Maar echt een onwijs lekkere toevoeging in dit gerecht. Het komt subtiel naar voren, maar overheerst niet. Hier maak je gegarandeerd een chique noedelsoep mee!

Bereiding

  1. 1. Verhit de plakjes gember, 2 lente-uitjes, de bouillon, de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en de suiker in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Giet de bouillon door een zeef en giet hem terug in de pan.

  2. 2. Meng de overige lente-ui met de geraspte gember, de chilivlokken, 2 tl sesamolie, de rijstazijn en een scheutje water.

  3. 3 Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de steak met wat sesamolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de steak ca. 2 minuten aan beide zijden in de pan. Verpak de steak in aluminiumfolie en laat rusten.

  4. 4. Zet de bouillon terug op het vuur, voeg de minimaïs en de peultjes toe en verhit ca. 2 minuten. Roer de sojasaus en de noedels erdoorheen.

  5. 5. Verdeel de noedelsoep over kommen. Snijd de steak in reepjes en verdeel over de soep. Garneer met het lente-uimengsel.

Per portie: 457 kcal | 34 g koolhydraten | 43 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (7 stemmen)