Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit de plakjes gember, 2 lente-uitjes, de bouillon, de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en de suiker in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Giet de bouillon door een zeef en giet hem terug in de pan.

  2. 2. Meng de overige lente-ui met de geraspte gember, de chilivlokken, 2 tl sesamolie, de rijstazijn en een scheutje water.

  3. 3 Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de steak met wat sesamolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de steak ca. 2 minuten aan beide zijden in de pan. Verpak de steak in aluminiumfolie en laat rusten.

  4. 4. Zet de bouillon terug op het vuur, voeg de minimaïs en de peultjes toe en verhit ca. 2 minuten. Roer de sojasaus en de noedels erdoorheen.

  5. 5. Verdeel de noedelsoep over kommen. Snijd de steak in reepjes en verdeel over de soep. Garneer met het lente-uimengsel.

Per portie: 457 kcal | 34 g koolhydraten | 43 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)