Aziatische streetfood

Er zijn weinig mensen die Aziatisch streetfood niet kunnen waarderen. Hoog tijd om die Oosterse hapjes in huis te halen! Van knapperige loempia’s tot spicy saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten.

Iedere week gratis de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Loempia

Loempia’s zijn niet alleen op en top Aziatisch streetfood, ook in ons land is er in elke stad wel een loempiakraam te vinden. Maar ga ook thuis eens aan de slag en maak deze super crunchy loempia’s zelf. Het recept is voor zo’n 20 stuks, ideaal om te delen dus. Al begrijpen we het ook volledig als je ze liever niet deelt…

> naar het recept: loempia’s

Super crunchy loempia's

Bao buns

In veel Aziatische landen zijn bao buns geliefd. Een bao is een gestoomd broodje met gevarieerde vulling. Het broodje kan open of dicht zijn maar wanneer je ze open snijdt kun je ze vullen met de lekkerste ingrediënten. Wij gaan graag voor char siu, dit is geroosterd gemarineerd varkensvlees met een felrode kleur. Die kleur krijgt het vlees van de rode gefermenteerde tofu in de marinade.

> naar het recept: open bao met char siu

open bao met char siu aziatische streetfood

Saté

Niks lekkerder dan geroosterd vlees op een spiesje. Dat weten ze in Indonesië maar al te goed en daarom kun je op elke straathoek wel een sateetje afhalen. Deze variant met kip maak je op de barbecue. Zo gaart het vlees mooi aan alle kanten en krijgt het een knapperig randje.

> naar het recept: saté ayam van de barbecue

Saté ayam van de barbecue indische gerechten

Sushi

Al hebben de Japanners het maken van sushi tot een ware kunst verheven, het rijsthapje is van origine toch echt wel streetfood dat werd gemaakt van restjes rijst en rauwe vis. Er zijn verschillende varianten zoals de welbekende ronde maki’s en deze temaki’s.

> naar het recept: temaki (sushi hand rolls)

Temaki (sushi hand rolls) aziatische streetfood

Poké bowl

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door Hawaïaanse vissers, bedoeld om restjes op te maken. Wij maken deze heerlijke variant met gerookte tempeh, maar varieer gerust met ingrediënten die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

> naar het recept: poké bowl met gerookte tempeh

Vegetarisch streetfood: poké bowl

Dumplings

Zo veel Aziatische landen er zijn, zo veel soorten dumplings zijn er. Gaar ze in een stoommandje, in de pan als potstickers of in een kom dampende bouillon. Dat is het gemak van zelf koken: jij kiest jouw favoriete variant van dit streetfood!

> naar het recept om zelf dumplings te maken

aziatische streetfood

Lees meer over Aziatische streetfood: