Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
open bao met char siu

Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten

Advertentie

Als er een continent is dat het maken van streetfood tot een kunst heeft verheven dan is het Azië wel. Op elke straathoek staat er een eetkraampje waar je de lekkerste gerechten kunt halen. Maar om deze heerlijke hapjes te proeven, hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Met deze recepten maak je Aziatisch streetfood bij jou thuis!

Aziatische streetfood

Er zijn weinig mensen die Aziatisch streetfood niet kunnen waarderen. Hoog tijd om die Oosterse hapjes in huis te halen! Van knapperige loempia’s tot spicy saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten.

Ook iedere week gratis de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Loempia's

Loempia’s

Loempia’s zijn niet alleen op en top Aziatisch streetfood, ook in ons land is er in elke stad wel een loempiakraam te vinden. Maar ga ook thuis eens aan de slag en maak deze super crunchy loempia’s zelf. Het recept is voor zo’n 20 stuks, ideaal om te delen dus. Al begrijpen we het ook volledig als je ze liever niet deelt…

Naar het recept
open bao met char siu

Open bao met char siu

In veel Aziatische landen zijn bao buns geliefd. Een bao is een gestoomd broodje met gevarieerde vulling. Het broodje kan open of dicht zijn maar wanneer je ze open snijdt kun je ze vullen met de lekkerste ingrediënten. Wij gaan graag voor char siu, dit is geroosterd gemarineerd varkensvlees met een felrode kleur. Die kleur krijgt het vlees van de rode gefermenteerde tofu in de marinade.

Naar het recept
Saté ayam van de barbecue

Saté ayam van de barbecue

Niks lekkerder dan geroosterd vlees op een spiesje. Dat weten ze in Indonesië maar al te goed en daarom kun je op elke straathoek wel een sateetje afhalen. Deze variant met kip maak je op de barbecue. Zo gaart het vlees mooi aan alle kanten en krijgt het een knapperig randje.

Naar het recept
Temaki (sushi hand rolls)

Temaki (sushi hand rolls)

Al hebben de Japanners het maken van sushi tot een ware kunst verheven, het rijsthapje is van origine toch echt wel streetfood dat werd gemaakt van restjes rijst en rauwe vis. Er zijn verschillende varianten zoals de welbekende ronde maki’s en deze temaki’s.

Naar het recept
poké bowl met tempeh

Pokébowl met gerookte tempeh

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door Hawaïaanse vissers, bedoeld om restjes op te maken. Wij maken deze heerlijke variant met gerookte tempeh, maar varieer gerust met ingrediënten die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

Naar het recept
chinees nieuwjaar

Dumplings

Zo veel Aziatische landen er zijn, zo veel soorten dumplings zijn er. Gaar ze in een stoommandje, in de pan als potstickers of in een kom dampende bouillon. Dat is het gemak van zelf koken: jij kiest jouw favoriete variant van dit streetfood!

Naar het recept

Lees meer over Aziatische streetfood:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!