Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Schuimtaart met chocoladebiscuit

Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag

Advertentie

Een verjaardag is niet compleet zonder een overheerlijke verjaardagstaart. Je kunt natuurlijk trakteren met chocoladetaart, vlaai of MonChoutaart maar een slagroomtaart blijft stiekem toch echt wel favoriet. Zeker wanneer je een van deze verrassende recepten voor slagroomtaart maakt!

De klassieke slagroomtaart met chocoladeschoten en met suiker doordrenkte fruit kennen we allemaal wel. Maar eigenlijk is deze klassieker niet eens bij zo veel mensen favoriet. Vaak is ‘ie te zoet of een tikkeltje te machtig. Zonde, want dat doet de slagroomtaart geen eer aan. Daarom delen wij recepten voor taarten met een twist. Deze slagroomtaarten worden jouw nieuwe favorieten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slagroomtaart recepten:

kiwitaart

Kiwitaart

Deze slagroomtaart lijkt met zijn flinke dot room en vers fruit misschien wel op de klassieker maar hij is net een tikkeltje specialer. Dat komt door de toevoeging van limoen. Dat maakt het lekker fris!

Naar het recept
recepten voor taart Banoffee-taart

Banoffee-taart

Het is een klassieker in een nieuw jasje. Want al is de banoffee taart ‘officieel’ geen slagroomtaart, er zit wel een flinke lading room in en daarom keuren wij het goed. Alleen al omdat ‘ie er zo fantastisch uit ziet.

Naar het recept
Crêpetaart met mascarpone en bloedsinaasappel

Crêpetaart met mascarpone en bloedsinaasappel

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Deze taart is een feest voor jong én oud. Want wie kan een pannenkoek party nou weerstaan?

Naar het recept
Schuimtaart met chocoladebiscuit

Schuimtaart met chocoladebiscuit

Deze slagroomtaart vraagt om een feestje als je het ons vraagt. Het verse fruit en de bloemen erbovenop maken ‘m superfeestelijk. Hier worden al jouw gasten blij van.

Naar het recept
Chocolade-kersentaart

Chocolade-kersentaart

We sluiten het lijstje af met een recept voor de choco freaks onder ons. Deze slagroomtaart zit namelijk bomvol chocolade en dat combineert waanzinnig goed met de room en kersen. Probeer maar!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!