Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Schuimtaart met chocoladebiscuit

Schuimtaart met chocoladebiscuit

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 16

Voor het schuim

Voor het chocoladebiscuit

Voor de vulling

Een nieuw levensjaar? Dat moet gevierd worden. Met een feest van bloemen, vruchten, schuim en biscuit.

Bereiding

  1. Verwarm voor het schuim de oven voor (elektrisch: 115°C / hetelucht: 100°C). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Teken 3 cirkels (22 cm Ø) op het bakpapier. Maal de pistachenoten met 75 g suiker in de keukenmachine zeer fijn. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg al kloppend geleidelijk 375 g suiker toe. Spatel het pistachekruim door het eiwitschuim en schep het mengsel in de spuitzak. Spuit het schuim spiraalvormig vanuit het midden binnen de cirkels op het bakpapier. Bak het schuim ca. 90 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat het schuim in de oven afkoelen.

  2. Vet voor het chocoladebiscuit een springvorm (22 cm Ø) in met boter en bekleed hem met bakpapier. Verhit de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Breek de chocolade in stukjes. Smelt 200 g boter in stukjes samen met de chocolade en 125 ml water in een pan op laag vuur. Roer regelmatig door.

  3. Meng de bloem met het bakpoeder, de bruine basterdsuiker, een snufje zout en het cacaopoeder in een kom. Kluts de eieren met de melk.

  4. Schenk het chocolademengsel en het eimengsel bij het bloemmengsel en roer goed door. Doe het beslag in de bakvorm en bak ca. 1 uur en 15 minuten. Het biscuit is klaar wanneer een houten prikker er schoon uitkomt. Laat het biscuit in de vorm afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden. De onderste helft mag wat dunner zijn dan de bovenste.

  5. Klop voor de vulling de slagroom stijf en voeg daarbij geleidelijk de suiker toe. Maak de frambozen schoon. Halveer de granaatappels en tik er met een lepel de pitten uit. Laat de amarenakersen uitlekken.

  6. Leg de onderste helft van het chocoladebiscuit als bodem op een taartplateau. Bestrijk met 1⁄5 van de slagroom. Verdeel er wat granaatappelpitten, frambozen en kersen overheen. Beleg met 1 schuimcirkel. Maak op gelijke wijze nog een slagroom- en fruitlaag. Plaats de overige chocoladebiscuit erop. Herhaal de slagroomen fruitlaag. Beleg met de tweede schuimcirkel. Herhaal de slagroom- en fruitlaag. Beleg met de laatste schuimlaag. Herhaal de slagroom- en fruitlaag en versier met de eetbare bloemen. Dien de taart direct op, zodat het schuim nog krokant is.

Per portie: 605 kcal | 32 g koolhydraten | 9 g eiwit | 69 g vet

© Fotografie: Stephan van Raay/ Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)