Bereiding

  1. Vet een springvorm met losse bodem (23 cm Ø) in met olie en bekleed met vershoudfolie. Klop de slagroom met de vanille en de poedersuiker tot zachte pieken. Roer de karamel los.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met een laagje biscuits. Breek een biscuit in stukjes om alle lege ruimtes op te vullen. Lepel ¼ van de crème over de biscuits en strijk glad. Bedek met een laagje bananenplakjes en bedruppel met 1 el karamel. Bedek weer met een laagje biscuits, ¼ van de crème, bananenplakjes en 1 el karamel. Herhaal alle laagjes nog één keer. Eindig met een laagje biscuits en verdeel er de overige crème over. Zet de taart 1 nacht in de koelkast. Bewaar de overige karamel ook in de koelkast.
  3. Verwijder de rand van de springvorm en haal het folie voorzichtig weg. Leg de taart op een taartplateau en druppel er de overige karamel over (verwarm hem eventueel een beetje zodat hij weer schenkbaar wordt). Schaaf de chocolade en versier de taart ermee.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Fennell