De ultieme MonChoutaart

Een krokante kruimelbodem, een romige vulling met MonChou en kersen on top. Haast iedereen kent de klassieke MonChoutaart wel. Je kunt de taart kant-en-klaar kopen, al heb je er misschien zelf al weleens eentje gemaakt. De taart is namelijk niet alleen erg lekker, hij is ook nog eens makkelijk te maken én kan eigenlijk niet mislukken. Wij gingen aan de slag met het recept en gaven deze een kleine twist waardoor wat ons betreft dé ultieme MonChoutaart ontstaat. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke MonChoutaart of met een twist?

De klassieke MonChoutaart maak je met een bodem van Bastogne koeken, twee pakjes MonChou en een blik vlaaifruit kersen. Natuurlijk gaan er nog wat ingrediënten in; het recept vind je hier. De taart kenmerkt zich door het gemak waarmee je ‘m maakt, het is namelijk een no-bake taart. Er komt geen oven aan te pas, na twee uur opstijven in de koelkast is je traktatie gereed.

Wij gingen aan de slag met het klassieke recept om deze nóg lekkerder te maken. Zonder al te veel poespas, lekkerder hoeft niet te betekenen dat het recept ook moeilijker wordt. En dat is gelukt! Zo vervingen we de Bastogne koeken voor speculooskoekjes voor de bodem; maakten we een mooie swirl met de kersensaus en voegden we verse munt toe als finishing touch. Al zeggen we het zelf; dit is misschien wel dé ultieme MonChoutaart. Nieuwsgierig geworden? Probeer het zelf met onderstaand recept.

Het recept: de ultieme MonChoutaart

Tijd om de keuken in te duiken om de ultieme MonChoutaart te maken. Bewaar je een stukje voor ons als je klaar bent?

> naar het recept: MonChoutaart

De ultieme MonChoutaart

Tips & tricks voor de ultieme MonChoutaart

Om je op weg te helpen delen we niet alleen het recept voor de ultieme MonChoutaart, we delen ook een aantal tips & tricks voor de bereiding van de taart. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om goed te kijken naar de verhouding van gelatine. Gebruik je teveel? Dan krijgt de taart een structuur die aanvoelt als rubber, en dat wil je natuurlijk niet. Zoek je een vegetarisch alternatief voor gelatine? Probeer dan eens agar agar.

Grovere suiker zorgt voor een korrelige structuur, zeker als je met verse roomkaas werkt in een no-bake taart. In de oven smelt de suiker, bij deze taart is dat niet het geval. Kies daarom voor fijne suiker, hierdoor blijft de taart romig en zacht. Daarnaast is de ene zoetekauw niet de andere. Experimenteer eens met de hoeveelheid suiker. Voeg de suiker beetje bij beetje toe aan het mengsel met MonChou en blijf proeven. Zo ontdek je wat je zelf de lekkerste verhouding vindt.

Wil je een andere topping dan kersen? Dat kan natuurlijk. Het liefst kiezen we in dat geval voor seizoensfruit. Maar let op; sommige fruitsoorten zoals kiwi en ananas zorgen ervoor dat de gelatine zijn werk niet meer kan doen. Dit wil je vermijden, dus kies eerder voor aardbeien of bosbessen.

Gebruik boter van goede kwaliteit, je proeft dit namelijk terug in de bodem. Onze vuistregel? Als de boter lekker genoeg is om op brood te smeren is ‘ie ook lekker genoeg voor in de bodem.

MonChou als blijvertje in de koelkast

Je kent MonChou natuurlijk van de ­MonChoutaart, een oer-Hollandse traditie. Want hoe Frans de naam MonChou ook klinkt, MonChou is een Nederlands merk. Gebruik behalve de stevige frisse MonChou Original ook de smeerbare MonChou Zacht & luchtig uit een kuipje. Houd ze standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot pastasaus.

Lees ook: