Advertentie
Wat gebeurt er als je het populairste toetje – tiramisu – combineert met de meest iconische verjaardagstaart? Dan krijg je deze feestelijke tiraMonChou! We leggen je stap voor stap uit hoe je deze unieke taart maakt.
TiraMonChou
Zoek je het perfecte toetje voor bij het volgende etentje? Zoek niet verder, wij hebben namelijk het ideale recept voor je; tiraMonChou! Nodig vrienden en familie maar alvast uit, iedereen zal gegarandeerd genieten van deze heerlijke tiraMonChou, een combinatie van tiramisu en een klassieke MonChoutaart.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Het recept voor tiraMonChou
Het recept bestaat uit behoorlijk wat stappen, maar laat dat je niet afschrikken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om de tiraMonChou te maken. Je bent ongeveer een uur bezig, daarna hoef je alleen nog maar drie uur te wachten tot je het pronkstuk op tafel kunt zetten.
TiraMonChou
TiraMonChou
Wat gebeurt er als je het populairste toetje – tiramisu – combineert met de meest iconische verjaardagstaart? Dan krijg je deze feestelijke tiraMonChou!
Stap voor stap
Om je op weg te helpen bij het maken van de tiraMonChou leggen we stap voor stap uit hoe je het beste resultaat krijgt.
Nadat je de cranberrysaus hebt gemaakt (stap 1) vermaal je de oreokoekjes (zonder vulling) tot fijne kruimels (stap 2 in het recept), vervolgens bekleed je de bodem van een springvorm met bakpapier. Bij stap 3 is het belangrijk dat je het mengel goed verdeelt over de bodem en stevig aandrukt met de bolle kant van een lepel.
Bij stap 4 in het recept klop je de slagroom met de vanillesuiker en de amaretto lobbig. Klop de MonChou met de kristalsuiker in een andere kom in ca. 5 minuten luchtig. Op de foto hieronder zie je goed hoe dat eruit ziet.
Nadat het eerste deel van het mengel over de bodem is verdeeld zijn de lange vingers bij stap 6 aan de beurt. Doop de lange vingers één voor één in de afgekoelde espresso en bedek de eerste laag crème ermee (breek er een paar om ze mooi passend in de vorm te krijgen).
Bij stap 6 meng je ook de niet gepureerde cranberrysaus door 1 portie crème voor de tweede laag van de taart. Verdeel het crème-cranberrymengsel over de lange vingers en strijk opnieuw glad. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en verdeel ze passend over deze laag. Eindig met de laatste portie crème en strijk glad.
Bij stap 7 mag je de ware kunstenaar in je loslaten. Daar lepel je namelijk de helft van de gepureerde cranberrysaus over de bovenste laag en maak je met het handvat van een lepel draaiende bewegingen door de saus en de crème voor een mooie swirl.
Last but not least: de toefjes slagroom die je op de taart spuit als deze drie uur in de koelkast heeft gestaan. Wacht hier ook echt mee tot je de taart opdient. Het mooiste effect krijg je met een spuitzak, kies zelf je favoriete spuitmondje. Alleen nog een cranberry op elk toefje en de tiraMonChou is klaar!
MonChou als blijvertje in de koelkast
Je kent MonChou natuurlijk van de MonChoutaart, een oer-Hollandse traditie. Want hoe Frans de naam MonChou ook klinkt, MonChou is een Nederlands merk. Gebruik hem niet alleen voor deze taart, maar houd hem standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot pastasaus.
Lees ook:
Onze tips
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Bourgondisch genieten met de wijnen van Abbotts & Delaunay
Van cake tot taart: 7x zoete recepten van Jamie Oliver
5x kalkoen recepten voor kerst
Kerstdiner met kinderen: 5x de leukste recepten
Nacho ovenschotel: 7x de lekkerste recepten
5x winterse zuurkool recepten
Appel recepten: 9x zoetigheden om te bakken
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.