
Wat gebeurt er als je het populairste toetje – tiramisu – combineert met de meest iconische verjaardagstaart? Dan krijg je deze feestelijke tiraMonChou! We leggen je stap voor stap uit hoe je deze unieke taart maakt.
Lees verder na de advertentie
TiraMonChou
Zoek je het perfecte toetje voor bij het volgende etentje? Zoek niet verder, wij hebben namelijk het ideale recept voor je; tiraMonChou! Nodig vrienden en familie maar alvast uit, iedereen zal gegarandeerd genieten van deze heerlijke tiraMonChou, een combinatie van tiramisu en een klassieke MonChoutaart.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Het recept voor tiraMonChou
Het recept bestaat uit behoorlijk wat stappen, maar laat dat je niet afschrikken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om de tiraMonChou te maken. Je bent ongeveer een uur bezig, daarna hoef je alleen nog maar drie uur te wachten tot je het pronkstuk op tafel kunt zetten.
TiraMonChou

TiraMonChou
Wat gebeurt er als je het populairste toetje – tiramisu – combineert met de meest iconische verjaardagstaart? Dan krijg je deze feestelijke tiraMonChou!
Stap voor stap
Om je op weg te helpen bij het maken van de tiraMonChou leggen we stap voor stap uit hoe je het beste resultaat krijgt.
Nadat je de cranberrysaus hebt gemaakt (stap 1) vermaal je de oreokoekjes (zonder vulling) tot fijne kruimels (stap 2 in het recept), vervolgens bekleed je de bodem van een springvorm met bakpapier. Bij stap 3 is het belangrijk dat je het mengel goed verdeelt over de bodem en stevig aandrukt met de bolle kant van een lepel.

Bij stap 4 in het recept klop je de slagroom met de vanillesuiker en de amaretto lobbig. Klop de MonChou met de kristalsuiker in een andere kom in ca. 5 minuten luchtig. Op de foto hieronder zie je goed hoe dat eruit ziet.

Nadat het eerste deel van het mengel over de bodem is verdeeld zijn de lange vingers bij stap 6 aan de beurt. Doop de lange vingers één voor één in de afgekoelde espresso en bedek de eerste laag crème ermee (breek er een paar om ze mooi passend in de vorm te krijgen).

Bij stap 6 meng je ook de niet gepureerde cranberrysaus door 1 portie crème voor de tweede laag van de taart. Verdeel het crème-cranberrymengsel over de lange vingers en strijk opnieuw glad. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en verdeel ze passend over deze laag. Eindig met de laatste portie crème en strijk glad.

Bij stap 7 mag je de ware kunstenaar in je loslaten. Daar lepel je namelijk de helft van de gepureerde cranberrysaus over de bovenste laag en maak je met het handvat van een lepel draaiende bewegingen door de saus en de crème voor een mooie swirl.

Last but not least: de toefjes slagroom die je op de taart spuit als deze drie uur in de koelkast heeft gestaan. Wacht hier ook echt mee tot je de taart opdient. Het mooiste effect krijg je met een spuitzak, kies zelf je favoriete spuitmondje. Alleen nog een cranberry op elk toefje en de tiraMonChou is klaar!

MonChou als blijvertje in de koelkast
Je kent MonChou natuurlijk van de MonChoutaart, een oer-Hollandse traditie. Want hoe Frans de naam MonChou ook klinkt, MonChou is een Nederlands merk. Gebruik hem niet alleen voor deze taart, maar houd hem standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot pastasaus.
Lees ook:
Onze tips

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

Oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.