Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
wat is MonChou

5x dit wist je nog niet over MonChou

In samenwerking met MonChou®
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Bijna iedereen kent de zilveren wikkels met MonChou wel, ze liggen in elke supermarkt. Daarnaast bak je er de lekkerste taarten mee en tover je de meest romige pasta's op tafel door een schepje MonChou door de saus te doen. Dat is oud nieuws natuurlijk, maar ken je deze vijf weetjes over MonChou al?

Dit wist je nog niet over MonChou

Iedereen zou standaard een pakje MonChou in de koelkast moeten hebben als het aan ons ligt, het komt namelijk altijd wel van pas. Gebruik MonChou om die ene saus nét even wat romiger te maken, je borrelhapjes voor de vrijmibo te pimpen of om een snelle MonChoutaart te maken als je visite verwacht. De lekkerste recepten hebben we al, tijd om ook vijf weetjes te delen. Want dit wist je nog niet over MonChou waarschijnlijk.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Oer-Hollandse kaas

Ondanks dat de naam MonChou ontzettend Frans klinkt (het betekent letterlijk ‘mijn liefje’) is het een oer-Hollands product van FrieslandCampina. Dit wist je nog niet over MonChou, of wel?

2. Original en Zacht & luchtig

Van 1947 tot 1988 bestond er alleen MonChou Original in een zilveren wikkelverpakking van 100 gram. Deze vind je vandaag de dag nog steeds in haast elke supermarkt en is misschien wel de bekendste roomkaas in Nederland. In 1998 is het assortiment uitgebreid met MonChou Zacht & luchtig, verpakt in een kuipje. De naam zegt het al, de tweede variant is zachter en luchtiger waardoor deze smeerbaar is. Ideaal voor op een bagel of om te verwerken in een saus. Probeer ook eens een schepje door een dampende kom tomatensoep om de soep extra romig te maken.

3. Ontstaan van MonChou

Wist je dat MonChou vlak na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan? Toentertijd waren er nog veel Amerikaanse soldaten in Nederland en die wilden graag cream cheese zoals ze dat van thuis gewend waren. Dat product bestond helaas nog niet in Nederland. Een fabriek in Dordrecht durfde het wel aan om cream cheese te maken. Daar is vervolgens het recept voor MonChou bedacht zodat de Amerikaanse soldaten voorzien waren in hun behoefte. Het recept is tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven.

4. Franse soldaten

De naam die Frans klinkt komt van de Franse soldaten uit dezelfde tijd dat MonChou werd ontwikkeld voor de Amerikaanse soldaten. De Fransen gebruiken het woord ‘MonChou’ als een synoniem voor hun liefje thuis. Eigenlijk net zoiets als Mon Chéri, een Franse zin die je vast wel kent.

5. Ontelbaar veel recepten voor MonChoutaart

De klassieke MonChoutaart met een bodem van Bastogne koeken en kersen uit blik ken je vast wel, maar wist je dat er ontzettend veel varianten zijn te vinden? We speurden het internet af en kwamen alleen al op de website van MonChou bijna veertig (!) verschillende recepten voor een taart met MonChou tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een MonChoutaart met banaan, met geroosterde aardbeien of met stroopwafels?

De ultieme MonChoutaart

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!