Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor 9x chocoladetaart bakken

9x chocoladetaart bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete chocoladetaart recepten bij elkaar. Ga jij chocoladetaart bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Chocoladetaart bakken

Een zoete en smeuïge chocoladetaart is voor velen de ultieme verleiding. Na het bekijken van de onderstaande recepten snappen wij maar wat goed waarom. Het water begint ons alleen al bij het zien van de volgende taarten in de mond te lopen. Met pindakaramel, kersen of frambozen… er zijn weinig mensen die de verleiding aankunnen.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Malteser-chocoladecheesecake

Cheesecake, we raken er maar niet op uitgekeken! Jij ook niet? Bekijk hier het lijstje met onze favorieten. Overigens, deze versie met romige melkchocolade en knapperige Maltesers kan zomaar je nieuwe favoriet worden bijvoorbeeld.

> naar het recept: malteser-chocoladecheesecake

recept Malteser-chocoladecheesecake

Truffeltaart met chocoladeschotsen

Ken je deze taart toevallig ergens van? Dat zou zo maar kunnen! We maakten namelijk een versie van de welbekende chocoladetaart uit de film ‘Chocolat’. In deze film probeert Vianne (Juliette Binoche) het hart van Roux (Johnny Depp) te winnen. Want liefde gaat uiteraard door de maag.

> naar het recept: truffeltaart met chocoladeschotsen

Kersttaarten: truffeltaart met chocoladeschotsen

Hazelnoot-chocoladetaart

Een goed stuk chocoladetaart is natuurlijk de ultieme verleiding. Ideaal om Wereld Chocolade Dag mee te vieren, al heb je voor deze taart geen excuus nodig. Bak de taart maar eens met hazelnoten zoals in dit recept. Verslavend lekker!

> naar het recept: hazelnoot-chocoladetaart

Hazelnoot-chocoladetaart

No-bake chocolade-sherrytaart

Een succesvol dessert kan niet zonder een flinke lading chocolade, een scheutje alcohol en heel veel room. Deze taart is op en top feestelijk, maar ook snel klaar. En je hebt er geen oven voor nodig!

> naar het recept: no-bake chocolade-sherrytaart

No-bake chocolade-sherrytaart

Chocolade-kersentaart

Kersen en chocolade zijn een bekende combinatie. Niet gek, want de combinatie is ook gruwelijk lekker. Combineer ze samen in deze overheerlijke taart met een flinke dot slagroom erop. Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet.

> naar het recept: chocolade-kersentaart

Chocolade-kersentaart

Chocoladetaart met pindakaramel

Doet deze taart je ergens aan denken? Juist, Snickers! Zowel de taart als de candybar bestaan uit pinda’s, karamel en natuurlijk chocolade. Deze taart moet iedere Snicker-fan maar eens proberen!

> naar het recept: chocoladetaart met pindakaramel

Chocoladetaart recepten met pindakaramel

Chocoladetaart met frambozenroom

Deze taart is een beetje zoals de beroemde Victoria spongecake, maar dan nóg beter. De luchtige chocoladecake en de room met friszure frambozen zijn een match made in heaven. Frambozen uit de diepvries werken prima in dit recept. In de zomer kun je natuurlijk ook verse frambozen gebruiken.

> naar het recept: chocoladetaart met frambozenroom

Chocoladetaart met frambozenroom

Ultieme double chocolate cake

Zet maar liefst twee pakjes boter en drie chocoladerepen op je boodschappenlijstje, want wij gaan voor de ultieme chocoladetaart! Kies zelf of je ‘m afmaakt met frosting of bijvoorbeeld meringue-botercrème.

> naar het recept: ultieme double chocolate cake

vegan chocoladecheesecake

Chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Wat is er nóg lekkerder dan een chocoladetaart? Juist, een chocoladetaart met een vleugje hazelnoot. We like! Deze taart is perfect als weekendproject, maar doordeweeks kun je ‘m natuurlijk ook maken. Zet de koffie maar alvast klaar, want wij komen eraan!

> naar het recept: chocoladetaart met hazelnotenlikeur

chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Lees meer over chocolade:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!