
Hazelnoot-chocoladetaart
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en maal ze in een keukenmachine zeer fijn. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 150 g suiker romig. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 50 g suiker toe.
Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het eidooiermengsel. Spatel het overige eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Zeef 160 g bloem, het cacaopoeder en een snufje zout en spatel het samen met de gemalen hazelnoten voorzichtig door het eimengsel tot een glad biscuitbeslag.
Schep het beslag in 2 met boter ingevette en met bloem bestoven smalle springvormen (ca. 18 cm Ø) en bak de biscuit in 15-25 minuten goudbruin in de oven. Neem de biscuits uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Neem de biscuits voorzichtig uit de vormen en laat verder afkoelen op een rooster.
Klop 200 g boter wit met de poedersuiker. Klop de Nutella erdoorheen. Snijd de biscuits horizontaal door zodat je 4 plakken hebt. Stapel de plakken op elkaar met telkens een laag van de Nutella-botercrème ertussen. Bestrijk de buitenkant van de taart met de overige botercrème. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.
Breng in een pan 50 ml water met 100 g suiker aan de kook. Neem van het vuur en smelt de chocolade erin. Kook kort in tot een glanzend glazuur. Laat afkoelen. Schenk het afgekoelde glazuur over de taart.