
Restjes overgebleven chocolade
Lees verder na de advertentie
Heb jij gisteren zelf chocolade getempereerd? Dan heb je vast nog wat restjes gesmolten chocolade over. Naast lekker oppeuzelen kan je deze overgebleven chocolade ook nog op allemaal andere manieren gebruiken. Wij leggen je uit hoe!
Decoraties van restjes chocolade
Restjes chocolade? Daar maak je de mooiste decoraties mee! Sanne deelt in de kookschool een aantal video’s waarmee je de meest oogverblindende chocoladedecoraties zelf leert maken. Denk aan chocoladenestjes en gewafelde chocolade. Of maak zelf chocolade schotsen. Schenk hiervoor ietwat afgekoelde chocolade uit over een schone en koele plaat. Vervolgens spreid je de chocolade dun en gelijkmatig uit en laat je het afkoelen. Breek de chocolade ten slotte in stukken.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Café glacé met vanille-ijs en chocoladekrullen
Deze Café glacé is smullen! Schep de bollen vanille-ijs in 4 glaasjes en schenk er de ijskoude koffie overheen. Bestrooi met de chocoladekrullen.

Zelf maken: chocoladelepels
In deze koude en gure wintermaanden is er toch niks lekkerder dan een mok dampende chocolademelk? Niet uit een pak maar zelfgemaakt natuurlijk. Maak hiervoor chocoladelepels die je in je mok vol (plantaardige) melk laat smelten.

Rocky roads met pinda en honeycomb
Heb jij al wel eens rocky roads gemaakt? Deze Amerikaanse lekkernij is perfect om je restjes mee op te maken. Je omhult namelijk de lekkerste zoete ingrediënten zoals koekjes, marshmallows, m&m’s met een laagje chocolade en voilà, je hebt een rocky road. Probeer bijvoorbeeld ons recept voor rocky roads met pinda en honeycomb.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.