Kiwitaart
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm (22 cm Ø) mee. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de bodem met bakbonen.
Bak ca. 20 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak de bodem nog ca. 10 minuten in de oven of tot hij goudbruin en gaar is.Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met water op het vuur). Bestrijk de taartbodem en de binnenkant van de rand met de chocolade. Zet de taart in de koelkast tot de chocolade opgestijfd is.
Roer de mascarpone los in een kom. Roer de geraspte schil van 2 limoenen en de poedersuiker erdoorheen. Klop de slagroom lobbig en spatel hem voorzichtig door de mascarpone. Meng de fijngehakte kiwi erdoorheen. Schep het mengsel in de taart en strijk het glad. Verdeel de kiwipartjes over de taart en bestrooi met de overige limoenschil. Laat wat opstijven in de koelkast
voor het serveren.