Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
kiwitaart

Kiwitaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm (22 cm Ø) mee. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de bodem met bakbonen.
    Bak ca. 20 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak de bodem nog ca. 10 minuten in de oven of tot hij goudbruin en gaar is.

  2. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met water op het vuur). Bestrijk de taartbodem en de binnenkant van de rand met de chocolade. Zet de taart in de koelkast tot de chocolade opgestijfd is.

  3. Roer de mascarpone los in een kom. Roer de geraspte schil van 2 limoenen en de poedersuiker erdoorheen. Klop de slagroom lobbig en spatel hem voorzichtig door de mascarpone. Meng de fijngehakte kiwi erdoorheen. Schep het mengsel in de taart en strijk het glad. Verdeel de kiwipartjes over de taart en bestrooi met de overige limoenschil. Laat wat opstijven in de koelkast
    voor het serveren.

Per portie: 423 kcal | 37 g koolhydraten | 20 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Philip Webb Styling: Polly Webb-Wilson, Olivia Wardle Foodstyling: Jennifer Joyce, Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)