Recepten voor Koningsdag
Vier jij vandaag ook Koningsdag? Doe het in stijl met deze geweldige gerechten. Oranje boven pas je ook gemakkelijk in je eigen keuken toe met deze heerlijke recepten voor Koningsdag. Met deze hapjes en drankjes maak je al je vrienden en familie blij!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Bloedsinaasappel-polentacake
Een rondje op de vrijmarkt is niet compleet zonder een plak cake. Met dit recept voor Koningsdag maak je zelf de lekkerste. Maar pas op; wanneer je deze bloedsinaasappel-polentacake geprobeerd hebt, wil je nooit meer een klassieke boerencake. Verslavend lekker!
> naar het recept: bloedsinaasappel-polentacake
Yoghurt-straciatellacake met sinaasappel
Ga jij zelf op je kleedje cake verkopen? Maak dan vooral ook deze variant. De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en de frisse sinaasappelzeste.
> naar het recept: yoghurt-straciatellacake met sinaasappel
Frisse glutenvrije worteltjestaart
Denk je aan oranje, dan denk je aan worteltjes. Dit is zo ongeveer de sappigste worteltaart die je maar kunt bakken. Het roomkaasglazuur, met een vleugje versgeraspte sinaasappelschil erbovenop, is pure verwennerij en de specerijen en noten maken elke hap spannend.
> naar het recept: frisse glutenvrije worteltjestaart
Aperol Spritz
Is het al 4 uur? Deze aperitief is gemaakt voor deze feestdag! De Italiaanse spritz is niet alleen verfrissend, ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Pro tip: vul de limonadetap met Aperol spritz voor de hele buurt – niet verwisselen met de ranja limonadetap.
> naar het recept: Aperol Spritz
Spaanse kaasballetjes
Wat is een feestje zonder bitterbal? Laat je vandaag dus vooral verleiden door deze heerlijke Spaanse kaasballetjes. Oftewel; de bitterbal van Spanje maar dan met manchego kaas. Mooi oranje van kleur door de gerookte paprikapoeder.
> naar het recept: Spaanse kaasballetjes
Gamba’s al ajillo
Nog zo’n heerlijk hapje en misschien wel een van de bekendste Spaanse tapas die er is: gamba’s al ajillo. Waan je op deze feestdag op vakantie en maak deze garnalen met knoflook en paprikapoeder thuis voor bij de borrel.
> naar het recept: gamba’s al ajillo
Wortelfrietjes met parmezaan en peterselie
Wortelfrietjes? Ja, dankzij de specerijen en de srirachamayonaise geeft dit bijgerecht een lekker frietgevoel. Door de prachtige kleur zijn ze helemaal passend om vandaag te serveren.
> naar het recept: wortelfrietjes met parmezaan en peterselie
Tartelette met yoghurtmousse en gekonfijte sinaasappel
Voor een toetje houden we natuurlijk altijd ruimte. En helemaal als het om deze verleidelijke tartelette met yoghurtmousse gaat. Je kunt deze ‘s avonds serveren of ‘s middags op je kleedje op de vrijmarkt verkopen.
> naar het recept: tartelette met yoghurtmousse en gekonfijte sinaasappel
Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel
Dat een toetje echt niet altijd mierzoet is, bewijst dit recept. Je maakt deze kleine cakejes namelijk met zoete aardappels. Met een flinke dot karamel en mascarpone erop is het een gebakje om je vingers bij af te likken.
> naar het recept: zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel