Recepten voor tompouce

Het is bijna Koningsdag en dat betekent oud-Hollandse spelen en de rommelmarkt. Maar wist je dat we op de vrijmarkt vooral op zoek gaan naar lekkernijen? Nederlanders zetten op Koningsdag het liefst hun tanden in, jawel: de oranjetompouce*. Dit gebakje, bestaande uit bladerdeeg met glazuur en een dikke laag banketbakkersroom, komt van de Franse millefeuille, dat duizend laagjes betekent. Naast de oranje tompouce hebben we nog wat andere recepten voor tompouce voor je uitgezocht, zodat je thuis lekker aan de bak kunt. Welke ga jij maken?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Oranjetompouce

Koningsdag is geen Koningsdag zonder oranjetompouce. Je kunt natuurlijk gaan voor die van de Hema, maar nog leuker is als je ze zelf maakt. Met dit recept kun je zo aan de slag.

> naar het recept: oranjetompouce

Oranjetompouce

Tompouce-soezen

Een tompouce en een roomsoes zijn beide even onhandig om te eten. En allebei minstens net zo lekker. Met dit recept combineer je ze gewoon met elkaar. Ziet ze er niet gezellig uit?

> naar het recept: tompouce-soezen

Tompouce-soezen

Tompouce met bramen

Nog even geduld en dan zijn in augustus de bramen weer in het seizoen. Lekker zo uit het vuistje, maar ook geschikt om mee te bakken. Verwerk deze zacht zoete vruchten eens in het glazuur van deze kleurrijke tompouces en leg ze op de roomvulling.

> naar het recept: tompouce met bramen

Bramentompouche weekendbaksels

Tompouce-taartje

Kun je niet kiezen tussen taart of tompouce? Met dit recept ga je gewoon voor allebei.

> naar het recept: tompouce-taartje

kerstdesserts

Tompouce met spinazie en geitenkaas

Na al dat zoet wel toe aan iets hartigs? Deze versie met spinazie, geitenkaas en tomaatjes is heerlijk als lunch of serveer hem in het klein als voorgerecht of borrelhapje.

> naar het recept: tompouce met spinazie en geitenkaas

Tompouce met spinazie en geitenkaas

*Dit en meer leuke Koningsdagfeitjes vind je in dit onderzoek van Time2play.

Lees ook: