Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Oranjetompouce

5x recepten voor tompouce

Advertentie

Koningsdag vieren we met oud-Hollandse spelen en de rommelmarkt. Maar wist je dat we op de vrijmarkt vooral op zoek gaan naar lekkernijen? Nederlanders zetten op Koningsdag het liefst hun tanden in, jawel: de oranjetompouce. Daarom delen wij vijf heerlijke recepten voor tompouce!

Recepten voor tompouce

Dit gebakje, bestaande uit bladerdeeg met glazuur en een dikke laag banketbakkersroom, komt van de Franse millefeuille, dat duizend laagjes betekent. Naast de oranje tompouce hebben we nog wat andere recepten voor tompouce voor je uitgezocht, zodat je thuis lekker aan de bak kunt. Welk tompouce recept ga jij maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor tompouce

Oranjetompouce

Oranjetompouce

Koningsdag is geen Koningsdag zonder oranjetompouce. Je kunt natuurlijk gaan voor die van de Hema, maar nog leuker is als je ze zelf maakt. Met dit recept kun je zo aan de slag.

Naar het recept
Tompouce-soezen

Tompouce-soezen

Een tompouce en een roomsoes zijn beide even onhandig om te eten. En allebei minstens net zo lekker. Met dit recept combineer je ze gewoon met elkaar. Ziet ze er niet gezellig uit?

Naar het recept
Bramentompouche weekendbaksels

Tompouce met bramen

Nog even geduld en dan zijn in augustus de bramen weer in het seizoen. Lekker zo uit het vuistje, maar ook geschikt om mee te bakken. Verwerk deze zacht zoete vruchten eens in het glazuur van deze kleurrijke tompouces en leg ze op de roomvulling.

Naar het recept
kerstdesserts

Tompouce-taartje

Kun je niet kiezen tussen taart of tompouce? Met dit recept ga je gewoon voor allebei.

Naar het recept
Tompouce met spinazie en geitenkaas

Tompouce met spinazie en geitenkaas

Na al dat zoet wel toe aan iets hartigs? Deze versie met spinazie, geitenkaas en tomaatjes is heerlijk als lunch of serveer hem in het klein als voorgerecht of borrelhapje.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!