Koningsdag vieren we met oud-Hollandse spelen en de rommelmarkt. Maar wist je dat we op de vrijmarkt vooral op zoek gaan naar lekkernijen? Nederlanders zetten op Koningsdag het liefst hun tanden in, jawel: de oranjetompouce. Daarom delen wij vijf heerlijke recepten voor tompouce!
Recepten voor tompouce
Dit gebakje, bestaande uit bladerdeeg met glazuur en een dikke laag banketbakkersroom, komt van de Franse millefeuille, dat duizend laagjes betekent. Naast de oranje tompouce hebben we nog wat andere recepten voor tompouce voor je uitgezocht, zodat je thuis lekker aan de bak kunt. Welk tompouce recept ga jij maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten voor tompouce
Oranjetompouce
Koningsdag is geen Koningsdag zonder oranjetompouce. Je kunt natuurlijk gaan voor die van de Hema, maar nog leuker is als je ze zelf maakt. Met dit recept kun je zo aan de slag.
Tompouce-soezen
Een tompouce en een roomsoes zijn beide even onhandig om te eten. En allebei minstens net zo lekker. Met dit recept combineer je ze gewoon met elkaar. Ziet ze er niet gezellig uit?
Tompouce met bramen
Nog even geduld en dan zijn in augustus de bramen weer in het seizoen. Lekker zo uit het vuistje, maar ook geschikt om mee te bakken. Verwerk deze zacht zoete vruchten eens in het glazuur van deze kleurrijke tompouces en leg ze op de roomvulling.
Tompouce-taartje
Kun je niet kiezen tussen taart of tompouce? Met dit recept ga je gewoon voor allebei.
Tompouce met spinazie en geitenkaas
Na al dat zoet wel toe aan iets hartigs? Deze versie met spinazie, geitenkaas en tomaatjes is heerlijk als lunch of serveer hem in het klein als voorgerecht of borrelhapje.
Onze tips
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.