Bereiding

  1. Smelt voor het soezendeeg de boter in een steelpannetje en voeg hier vervolgens de melk en het water aan toe. Breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag en voeg de bloem in een keer toe. Roer het geheel door tot een deegbal ontstaat die loslaat van de bodem van de pan. Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Voeg een voor een de eieren toe en spatel deze door het deeg tot de eieren volledig zijn opgenomen. Voeg tussentijds ook een snuf zout toe.
  3. Schep het soezenbeslag in een spuitzak en spuit er 6 bollen van op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte. Bak de soezen in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen.
  4. Maak terwijl de soezen in de oven staan de room. Doe hiervoor de custardpoeder samen met het ei en de kristalsuiker in een kom. Klop dit met een garde klontvrij.
  5. Verhit ondertussen de melk met het vanillemerg en het leeggeschraapte vanillestokje in een steelpannetje. Schenk de helft van de warme melk bij het eimengsel in de kom en klop dit goed door. Schenk vervolgens alles weer terug in de steelpan en blijf kloppen. Blijf de custard doorroeren en laat het op middelhoog vuur indikken.
  6. Schenk de dik geworden custard in een kommetje en dek deze af met plasticfolie, direct op de custard zodat er geen velletje ontstaat. Laat de custard afkoelen en verder opstijven in de koelkast.
  7. Maak een gaatje in de onderkant van elke soes. Schep de custard in een spuitzak en vul de soezen met de vanilleroom.
  8. Roer voor het roze glazuur het bessensap door de poedersuiker tot een klontvrij glazuur. Schep het glazuur over de gevulde soezen.
  9. Klop de slagroom met de suiker stijf en vul een andere spuitzak met de slagroom. Spuit ter decoratie op iedere tompouce-soes een toefje slagroom.
Oh my foodness!

Meer gerechten zoals deze?

Oh my foodness!
€20,99