Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Halveer de plakjes bladerdeeg en prik er met een vork veel gaatjes in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin.

2. Week de gelatine in koud water. Kluts de eieren met de bloem, de suiker en een snufje zout tot een licht schuim. Breng de melk aan de kook en schenk hem al roerend in een dun straaltje bij het eimengsel. Plaats het mengsel op laag vuur en kook het mengsel tot een dikke custard. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit. Roer de gelatine en de boter in stukjes door de custard en laat de crème afgedekt afkoelen.

3. Maak de bramen schoon. Wrijf ca. 4 bramen door een zeef en vang het sap op. Voeg het sap geleidelijk toe aan de poedersuiker en roer tot een dik glazuur. Bestrijk de helft van de bladerdeegplakjes met het glazuur.

4. Doe de afgekoelde crème in de spuitzak en en spuit met een golvende beweging wat crème op een plakje bladerdeeg. Leg er de geglazuurde plakjes bladerdeeg bovenop. Versier met de overige bramen.

Per stuk: ca. 515 kcal
11 g eiwit | 28 g vet | 53 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie