Bereiding

Zin in cake? Probeer deze variatie met bloedsinaasappels en polenta eens. Maar pas op; wanneer je deze bloedsinaasappel-polentacake geprobeerd hebt, wil je nooit meer een klassieke boerencake. Verslavend lekker!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C /hetelucht: 170°C). Bekleed de bodem van een cakeblik met bakpapier en laat het bakpapier aan de korte zijden over de rand hangen. Klop de boter en de suiker in een kom licht en luchtig. Klop er één voor één de eieren doorheen tot ze helemaal zijn opgenomen. Roer het bakmeel, de polenta, het bakpoeder, de sinaasappelschil en 1 tl zout doorheen. Schep het beslag in het bakblik. Bak de cake in ca. 35-40 minuten gaar, tot een prikker die je erin steekt er droog uitkomt. Prik met de prikker 12 gaatjes over de hele cake maar prik er niet helemaal doorheen.
  2. Meng het bloedsinaasappelsap, het citroensap en 3 el poedersuiker en giet de helft van dit mengsel over de cake zodat het door de cake wordt opgenomen. Laat de cake helemaal afkoelen en neem hem dan met behulp van het overhangende bakpapier uit de vorm. Zet de cake op een schaal. Doe 6 el poedersuiker in een kom en voeg al roerend de rest van het bloedsinaasappelsapmengsel toe, tot je een glad glazuur hebt. Schep het glazuur over de cake en serveer hem.

Per portie: ca. 461 kcal
6 g eiwit | 24 g vet | 56 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covel