Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gambas al ajillo

Gambas al ajillo (knoflook garnalen)

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Het is misschien wel een van de bekendste Spaanse tapas die er is: gamba's al ajillo. Waan je op vakantie en maak deze garnalen met knoflook en paprikapoeder gewoon lekker thuis.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Het is misschien wel een van de bekendste Spaanse tapas die er is: gamba's al ajillo. Waan je op vakantie en maak deze garnalen met knoflook en paprikapoeder gewoon lekker thuis.
Tip
In Spanje gebruiken ze het liefste gamba's met de schil er nog aan. Het is de bedoeling dat je ze aan tafel pas pelt. De schil geeft namelijk onwijs veel smaak af. Vind je dat wat veel gedoe? Gepelde garnalen zijn een goed alternatief.

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Maak de peper schoon en snijd hem in ringen.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de knoflook en de peper ca. 2 minuten in. Voeg het  paprikapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee.

  3. Voeg de garnalen toe en bak ze ca. 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi met zout en peper en serveer met een salade en citroen.

Per portie: 217 kcal | 1 g koolhydraten | 23 g eiwit | 14 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!