Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gambas al ajillo

Gambas al ajillo (knoflook garnalen)

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Het is misschien wel een van de bekendste Spaanse tapas die er is: gamba's al ajillo. Jum! Waan je op vakantie en maak deze garnalen met knoflook en paprikapoeder gewoon lekker thuis.

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Maak de peper schoon en snijd hem in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de knoflook en de peper ca. 2 minuten in. Voeg het  paprikapoeder toe en bak ca. 1 minuut mee.

  2. Voeg de garnalen toe en bak ze ca. 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi met zout en peper en serveer met een salade en citroen.

Per portie: 217 kcal | 1 g koolhydraten | 23 g eiwit | 14 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)