Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Sinaasappels

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Oranjebitter: de perfecte borrel voor tijdens het EK, Koningsdag en eigenlijk elk Nederlands feest. Hoe je het maakt? Lees snel verder!

Lees verder na de advertentie

Het originele recept is behoorlijk complex en bevat onder andere pomerans, alantswortel en kalmoes. Dit recept voor oranjebitter maken is eenvoudiger, maar minstens zo lekker.

Oranjebitter recept

Was een biologische sinaasappel en snijd met een mes kleine gaatjes in de schil tot het vruchtvlees. Vul de gaatjes met ca. 40 koffiebonen. Leg de sinaasappel in een grote glazen pot met deksel. Voeg 40 suikerklontjes toe en giet het daarna af met 1 l graanjenever (min. 35%). Sluit af met het deksel en laat het mengsel 40 dagen staan in een donkere koele ruimte.

Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Tip

Zoals je leest is het devies tijdig beginnen. Te laat voor het juiste feestje? Geen zorgen! Tijdens de Olympische spelen, op Koningsdag of tijdens een vrijmibo is zelfgemaakte oranjebitter leuk om te serveren.

Profielfoto van

Roxanne

Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!