Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sinaasappels

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Oranjebitter: de perfecte borrel voor tijdens het EK. Het originele recept is behoorlijk complex en bevat onder andere pomerans, alantswortel en kalmoes. Dit recept voor oranjebitter maken is eenvoudiger, maar minstens zo lekker.

Was een biologische sinaasappel en snijd met een mes kleine gaatjes in de schil tot het vruchtvlees. Vul de gaatjes met ca. 40 koffiebonen. Leg de sinaasappel in een grote glazen pot met deksel. Voeg 40 suikerklontjes toe en giet het daarna af met 1 l graanjenever (min. 35%). Sluit af met het deksel en laat het mengsel 40 dagen staan in een donkere koele ruimte.

Zoals je leest is het devies tijdig beginnen. Te laat voor het EK? Geen zorgen! Ook tijdens de Olympische spelen, op Koningsdag of tijdens een vrijmibo is zelfgemaakte oranjebitter leuk om te serveren.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!