Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Sinaasappels

Zo maak je zelf oranjebitter

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Hét klassieke borreltje tijdens onze Konings­dag. Het originele recept is behoorlijk complex en bevat onder andere pomerans, alantswortel en kalmoes. Deze versie is eenvoudiger, maar minstens zo lekker.

Was een biologische sinaasappel en snijd met een mes kleine gaatjes in de schil tot het vruchtvlees. Vul de gaatjes met ca. 40 koffiebonen. Leg de sinaasappel in een grote glazen pot met deksel. Voeg 40 suikerklontjes toe en giet het daarna af met 1 l graanjenever (min. 35%). Sluit af met het deksel en laat het mengsel 40 dagen staan in een donkere koele ruimte.

Het devies: tijdig beginnen. Dan kun je op Koningsdag genieten van je zelfgemaakte oranjebitter.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!