
Oranjebitter: de perfecte borrel voor tijdens het EK. Het originele recept is behoorlijk complex en bevat onder andere pomerans, alantswortel en kalmoes. Dit recept voor oranjebitter maken is eenvoudiger, maar minstens zo lekker.
Lees verder na de advertentie
Was een biologische sinaasappel en snijd met een mes kleine gaatjes in de schil tot het vruchtvlees. Vul de gaatjes met ca. 40 koffiebonen. Leg de sinaasappel in een grote glazen pot met deksel. Voeg 40 suikerklontjes toe en giet het daarna af met 1 l graanjenever (min. 35%). Sluit af met het deksel en laat het mengsel 40 dagen staan in een donkere koele ruimte.
Zoals je leest is het devies tijdig beginnen. Te laat voor het EK? Geen zorgen! Ook tijdens de Olympische spelen, op Koningsdag of tijdens een vrijmibo is zelfgemaakte oranjebitter leuk om te serveren.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?

Clubsandwich maken: zo doe je dat!

Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar

Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom

Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.