Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Yoghurt-straciatellacake met sinaasappel

Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 10 minuten wachttijdca. 1 u. en 10 min. wachttijd

De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

het beslag

De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

  2. Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Klop hier de yoghurt door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het mengsel en roer er tot slot de stukjes gehakte chocolade door. Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar.

  3. Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

Dit recept komt uit het boek Masterclass Cakes van Rutger van den Broek.

Wat vind jij van dit recept?

2.4 / 5.0 (12 stemmen)
Uit het boek

Masterclass Cakes van Rutger van den Broek

€ 16,99
Cover voor Masterclass Cakes van Rutger van den Broek
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!