Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Yoghurt-straciatellacake met sinaasappel

Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • en 10 minuten wachttijd en 10 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

  2. Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Klop hier de yoghurt door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het mengsel en roer er tot slot de stukjes gehakte chocolade door. Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar.

  3. Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

Dit recept komt uit het boek Masterclass Cakes van Rutger van den Broek.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)

Masterclass Cakes van Rutger van den Broek

€ 16,99
Cover voor Masterclass Cakes van Rutger van den Broek