Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 10 minuten wachttijdca. 1 u. en 10 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Klop hier de yoghurt door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het mengsel en roer er tot slot de stukjes gehakte chocolade door. Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.