Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sinaasappel-éclairs met wortelglazuur

Sinaasappel-éclairs met wortelglazuur

 • Uitdagend

 • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal sinaasappel-éclairs
25

Ingrediënten

Benodigdheden

 • spuitzak
 • bakpapier
 • vershoudfolie
Vier jij ook Koningsdag? Oranje boven pas je ook gemakkelijk in je eigen keuken toe. Doe het in stijl met deze sinaasappel-éclairs met wortelglazuur. Misschien nog wel lekkerder dan de oranjetompouce.  

Bereiding

 1. Maak stap 1 en 2 van het basisrecept voor soesjesbeslag.

 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Spuit van het beslag banen van ca. 2x7cm  op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk eventueel met een natte vinger de puntjes naar beneden. Bak de soesjes ca. 20 minuten in de oven. Verlaag na ca. 10 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Neem uit de oven en laat de soesjes afkoelen.

 3. Was de sinaasappel onder heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met de geraspte sinaasappelschil, het vanillestokje en het merg in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Klop de eidooiers los met 50 g suiker en roer er 25 g bloem doorheen.

 4. Schenk de warme melk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook ca. 2 minuten op laag vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de crème afgedekt met vershoudfolie afkoelen.

 5. Klop de slagroom met 1 el suiker lobbig. Spatel de slagroom voorzichtig door de afgekoelde crème. Schep het geheel in de spuitzak met kleine spuitmond. Leg de spuitzak ca. 30 minuten in de koelkast. Kook het wortelsap in tot het stroperig is. Laat afkoelen.

 6. Prik met een mesje aan beide uiteinden van de eclairs een gaatje. Vul de eclairs met de sinaasappelcrème. Roer de poedersuiker glad met het wortelsap en de crème fraîche. Doop de éclairs met de bovenkant in het glazuur en laat ze op een rooster drogen. Bewaar de éclairs in een afgesloten doos in de koelkast.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)