Cocktails voor Koningsdag

Of je nu naar een feestje of een vrijmarkt gaat; een lekker drankje mag vandaag zeker niet ontbreken. Ter inspiratie hebben wij onze favoriete cocktails voor Koningsdag voor je verzameld. Proost op de koning!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rosé kombucha punch

We starten het rijtje met cocktails voor Koningsdag met een verfrissende dorstlesser. Dit is echt zo’n drankje die je kan blijven drinken. Met of zonder alcohol is deze rosé kombucha punch een lekkere bijvuller. Wil jij ‘m alcoholvrij maken? Vervang dan de rosé door 500 ml granaatappelsap en 250 ml spa rood.

rosé kombucha punch

Aperol Spritz

Is het al 4 uur? Dit oranje aperitief is gemaakt voor deze feestdag! De Italiaanse spritz is niet alleen verfrissend, ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Pro tip: vul de limonadetap met Aperol spritz voor de hele buurt – niet verwisselen met de ranja limonadetap.

Aperol Spritz recepten voor koningsdag

Champagnecocktail met bramen en sinaasappellikeur

Proost – net als de koning zelf – chique met champagne. Om het extra feestelijk te maken shaken wij ‘m met sinaasappellikeur. Dat geeft een heerlijke frisse smaak en oranje touch. 

Champagnecocktail met bramen en sinaasappellikeur

Mexican mule

Geef deze feestdag een Zuid-Amerikaans tintje met de Mexican mule. Door de frisse smaken is dit de perfecte cocktail bij warm weer. Vervang de wodka van een Moscow mule door tequila – en je bontmuts door een sombrero – en je hebt deze swingende latin cocktail.

Mexican mule

Golden Sour

We sluiten het rijtje af met een heerlijke mocktail. De toevoeging van gele paprika klinkt misschien wat gek maar probeer het eens! Samen met de overige ingrediënten zoals sinaasappelsap, citroensap en suikersiroop is dit absoluut één van de beste mocktails wat ons betreft. Geen cocktailglazen in huis? Geen probleem, je schenkt deze mocktail in een wijnglas.

Golden Sour