Bereiding

Gele paprika in een mocktail? Jazeker! Samen met de overige ingrediënten zoals sinaasappelsap, citroensap en suikersiroop is dit absoluut één van de beste mocktails wat ons betreft. Geen cocktailglazen in huis? Geen probleem, je schenkt deze mocktail in een wijnglas.

  1. Snijd de paprika in stukjes van ongeveer 2 centimeter en stamp met een vijzel (muddle) in de shaker tin.
  2. Schenk het sinaasappelsap, het citroensap, de chili-suikersiroop en de sinaasappelbitters in een shaker tin.
  3. Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe dit boven de ongevulde helft van de cocktailshaker. Mocht er dan toch per ongeluk een beetje eigeel in het eiwit belanden, dan kun je het ei wegdoen en het opnieuw proberen zonder dat je alle andere ingrediënten ook weg moet gooien.
  4. Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de eerste shaker tin. Dry shake zonder ijsblokjes erbij, zodat het eiwit in schuim verandert.
  5. Open de cocktailshaker. Vul de shaker dit keer wel met ijsblokjes en shake een tweede keer.
  6. Vul een wijnglas met ijsblokjes en zeef de cocktail door een fijne zeef (fine strain) in het glas. Garneer eventueel met een stukje gele paprika en chilipeper.

Lees hier alles over de verschillende cocktailtechnieken met tips van Tess Posthumus

Masterclass: Cocktails

Meer cocktails?

Masterclass: Cocktails
€16,99

© Cocktails met Tess (Carrera) Receptuur: Tess Posthumus Foto’s: Willem van Santen