Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
mojito maken

Mojito: zo kun je deze heerlijke cocktail zelf maken

Advertentie

Hete zomerdagen vragen om een lekker drankje. Wat denk je van een mojito? Het is een klassieker onder de cocktails en verrassend makkelijk te maken!

Zelf mojito maken

Je kent de mojito vast wel. Het is een klassieke cocktail gemaakt met rum, limoensap, rietsuiker, bruiswater, munt en ijs. Oorspronkelijk komt de cocktail uit Cuba, maar in Nederland is ‘ie minstens net zo populair. Wil je op een hete zomerdag zelf mojito maken? Goed idee! Wij delen het recept, de beste tips en heerlijke variaties voor deze klassieker.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recept voor mojito maken

Een mojito maken is verrassend makkelijk. Je neemt een glas, vult deze met wat muntblaadjes, het sap van een halve limoen en 2 el rietsuiker. Gebruik een muddler, vijzel of de achterkant van een lepel om de muntblaadjes wat te vermalen zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg daarna 40 ml witte rum en 4 ijsklontjes aan het glas toe. Roer het geheel vervolgens goed door zodat de suiker oplost. Vul ten slotte het glas verder aan met bruiswater en garneer het glas eventueel met een extra schijfje limoen en een takje munt.

Mojito maken: variaties

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je met het basisrecept volop variëren. Zo kun je bruine rum in plaats van witte rum gebruiken. Witte rum is vrij neutraal van smaak en daarom heel goed te gebruiken in cocktails. Bruine rum is wat aromatischer en net een tikkeltje spannender. Leuk om mee af te wisselen dus. Ook kun je de rum vervangen door tequila, zo krijg je een Mexicaanse mojito. Of wat denk je van de toevoeging van zoete vruchten? Denk bijvoorbeeld aan aardbeien of ander rood fruit. Stamp deze samen met de muntblaadjes fijn en voeg aan de cocktail doe. Zo maak je een strawberry mojito of zoals ze het in Zuid-Amerika noemen: een mojito Venezolano.

strawberry mojito

Lees ook: 3x cocktails met rum

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!