Advertentie
Zelf mojito maken
Je kent de mojito vast wel. Het is een klassieke cocktail gemaakt met rum, limoensap, rietsuiker, bruiswater, munt en ijs. Oorspronkelijk komt de cocktail uit Cuba, maar in Nederland is ‘ie minstens net zo populair. Wil je op een hete zomerdag zelf mojito maken? Goed idee! Wij delen het recept, de beste tips en heerlijke variaties voor deze klassieker.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recept voor mojito maken
Een mojito maken is verrassend makkelijk.
- Je neemt een glas, vult deze met wat muntblaadjes, het sap van een halve limoen en 2 el rietsuiker. Gebruik een muddler, vijzel of de achterkant van een lepel om de muntblaadjes wat te vermalen zodat de aroma’s vrijkomen.
- Voeg daarna 40 ml witte rum en 4 ijsklontjes aan het glas toe. Roer het geheel vervolgens goed door zodat de suiker oplost.
- Vul ten slotte het glas verder aan met bruiswater en garneer het glas eventueel met een extra schijfje limoen en een takje munt.
Mojito maken: variaties
Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je met het basisrecept volop variëren. Zo kun je bruine rum in plaats van witte rum gebruiken. Witte rum is vrij neutraal van smaak en daarom heel goed te gebruiken in cocktails. Bruine rum is wat aromatischer en net een tikkeltje spannender. Leuk om mee af te wisselen dus. Ook kun je de rum vervangen door tequila, zo krijg je een Mexicaanse mojito. Of wat denk je van de toevoeging van zoete vruchten? Denk bijvoorbeeld aan aardbeien of ander rood fruit. Stamp deze samen met de muntblaadjes fijn en voeg aan de cocktail doe. Zo maak je een strawberry mojito of zoals ze het in Zuid-Amerika noemen: een mojito Venezolano.
Onze tips
Cocktails maken: 10+ recepten voor thuis
3x cocktails met rum
De favoriete feestelijke cocktails van barman Victor van First Dates
Dit is de ideale kerstcocktail
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.