Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Don Papa Baroko Thyme Collins

3x cocktails met rum

In samenwerking met Don Papa Rum
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Met de juiste rum maak je in een handomdraai de lekkerste cocktails. Niet alleen verfrissend in de zomer, ook ideaal als tegenhanger van pittig eten of om de eerstvolgende borrel nóg feestelijker te maken.

Cocktails met rum

Houdt iedereen niet van een cocktail op z’n tijd? Wij in ieder geval wel! Deze drie cocktails met rum zijn dan ook onze favoriet. Niet alleen in de zomer aan het strand, ook tijdens de eerstvolgende borrel of om eens uit te pakken tijdens een etentje. Welke ga jij als eerste maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Don Papa Rum

Rum wordt gemaakt van zoet suikerriet, afkomstig uit slechts een handvol streken in de wereld. De Filipijnen is één van die gebieden. Door de perfecte combinatie van klimaat, geografie en de rijke vulkanische bodem is het Filipijnse eiland Negros – ook bekend als Sugarlandia – bij uitstek geschikt voor de suikerrietteelt. En waar suiker is, is rum. En waar rum is, vind je Don Papa.

Don Papa Rum is de geest van Sugarlandia. Op de vruchtbare uitlopers van de actieve vulkaan Mt. Kanlaon maakt Don Papa deze premium, single-eiland rum. Het fijnste suikerriet wordt gemalen tot een zoete, rijke melasse. Dit is waar Don Papa de rum tot in de perfectie brengt en waar alles samenkomt in een alchemie van magie in elke fles.

Don Papa Violet Daiquiri

Viooltjes in je cocktail? Jazeker, in deze Violet Daiquiri gebruiken we siroop van viooltjes. Dit geeft de cocktail net een wat andere smaak dan je waarschijnlijk gewend bent.

> naar het recept: Don Papa Violet Daiquiri

Don Papa Violet Daquiri

Don Papa Baroko Grapefruit Spritz

Zoet en zuur gaan erg goed in een cocktail, dat bewijst dit recept wel. De zoete en diepe smaak van rozensiroop en honing combineert fantastisch bij de zure smaak van limoensap en grapefruitsap. Voeg daar geweldige rum aan toe en je hebt deze smaakvolle cocktail!

> naar het recept: Don Papa Baroko Grapefruit Spritz

Don Papa Baroko Grapefruit Spritz

Don Papa Collins

Niet alleen de smaak is erg goed van deze cocktail, ook de garnering mag er zijn. Door de toevoeging van wat eetbare bloemen en ananasblad ziet je cocktail er meteen een stuk feestelijker uit!

> naar het recept: Don Papa Collins

Don Papa Baroko Thyme Collins

NIX18

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!