Bakken met een scheutje rum

Wist je dat rum niet alleen lekker is in je cocktails maar ook in je baksels? Doordat rum wordt gemaakt van suikerriet is de sterke drank heerlijk in tal van zoete gerechten. Bakken met rum is dus een ontzettend goed idee! Liever geen alcohol? Je kan natuurlijk ook rum extract gebruiken, of lees hier hoe je alcohol vervangt tijdens het koken. Zo maak jij je met je baksels iedereen blij.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Baba met rum-kardemomsiroop

Cakejes met rum, dat klinkt natuurlijk al heerlijk. Misschien heb je deze Franse klassieker al weleens gegeten. Door de toevoeging van kardemomsiroop komen alle smaken perfect samen.

Baba met rum-kardemomsiroop

Oreotaart met rummousse

Deze zuidelijke Amerikaanse klassieker dankt zijn naam oorspronkelijk aan de rijke chocoladebodem, bedekt met chocoladecrème, romige rummousse en afgewerkt met slagroom. Did someone say cake?

Oreotaart met rummousse

Dronken appelcrumble

Ik hoor je haast denken: “een dronken crumble, wat houdt dat nou weer in?” Dit betekent niet dat de appels dronken zijn, maar dat er drank in dit gerecht is verwerkt. Een scheutje rum maakt deze crumble verassend én extra lekker. Enjoy!

appel recepten met crumble

Gateau Ardèchois met bosbessen

Deze klassieke Franse cake maak je met kastanjes. In Nederland zijn wij (nog) niet zo bekend met de smaak van kastanjes. Maar probeer het eens; de cake is verrukkelijk!

bakken met rum

Rumbaba uit Amalfi

Jamie Oliver maakte deze extravagante, dronken sponscake voor het eerst als tiener. Jamie: “Het is prachtig hoe de cake zich volzuigt met de geparfumeerde siroop – het wordt er zoveel lekkerder van. Geniet!”

jamie oliver

Bananenbrood met karamel-rumglazuur

Stiekem eten wij onze portie fruit het liefst verstopt in zoete gebakjes. Bak dit smeuïge bananenbrood en top ‘m af met een dikke laag karamelglazuur… It’s bananas!

bakken met rum

Eggnogtaart

Zet deze taart op tafel wanneer je indruk wilt maken. Want één ding is zeker; dit dessert is een echte showstopper. En al doet je eerder aan een andere dranksoort denken, in de taart verwerk je ook een scheutje rum.

Eggnogtaart

Bananentarte-tatin

Deze tarte-tatin dankt zijn prachtige kleur aan de gekaramelliseerde bananen. Het karamelliseren van het fruit geeft de taart niet alleen een waanzinnige kleur, het is ook nog eens mega lekker!

Bananentarte-tatin

Sfogliatine

Sfogliatine is een typisch Italiaans gebakje gemaakt met bladerdeeg. Stiekem is de amandelvulling het allerlekkerste met een klein scheutje bruine rum erin.

bakken rum