
Bakken met een scheutje rum
Lees verder na de advertentie
Wist je dat rum niet alleen lekker is in je cocktails maar ook in je baksels? Doordat rum wordt gemaakt van suikerriet is de sterke drank heerlijk in tal van zoete gerechten. Bakken met rum is dus een ontzettend goed idee! Liever geen alcohol? Je kan natuurlijk ook rum extract gebruiken, of lees hier hoe je alcohol vervangt tijdens het koken. Zo maak jij je met je baksels iedereen blij.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Baba met rum-kardemomsiroop
Cakejes met rum, dat klinkt natuurlijk al heerlijk. Misschien heb je deze Franse klassieker al weleens gegeten. Door de toevoeging van kardemomsiroop komen alle smaken perfect samen.
Oreotaart met rummousse
Deze zuidelijke Amerikaanse klassieker dankt zijn naam oorspronkelijk aan de rijke chocoladebodem, bedekt met chocoladecrème, romige rummousse en afgewerkt met slagroom. Did someone say cake?
Dronken appelcrumble
Ik hoor je haast denken: “een dronken crumble, wat houdt dat nou weer in?” Dit betekent niet dat de appels dronken zijn, maar dat er drank in dit gerecht is verwerkt. Een scheutje rum maakt deze crumble verassend én extra lekker. Enjoy!
Gateau Ardèchois met bosbessen
Deze klassieke Franse cake maak je met kastanjes. In Nederland zijn wij (nog) niet zo bekend met de smaak van kastanjes. Maar probeer het eens; de cake is verrukkelijk!
Rumbaba uit Amalfi
Jamie Oliver maakte deze extravagante, dronken sponscake voor het eerst als tiener. Jamie: “Het is prachtig hoe de cake zich volzuigt met de geparfumeerde siroop – het wordt er zoveel lekkerder van. Geniet!”
Bananenbrood met karamel-rumglazuur
Stiekem eten wij onze portie fruit het liefst verstopt in zoete gebakjes. Bak dit smeuïge bananenbrood en top ‘m af met een dikke laag karamelglazuur… It’s bananas!
Eggnogtaart
Zet deze taart op tafel wanneer je indruk wilt maken. Want één ding is zeker; dit dessert is een echte showstopper. En al doet je eerder aan een andere dranksoort denken, in de taart verwerk je ook een scheutje rum.
Bananentarte-tatin
Deze tarte-tatin dankt zijn prachtige kleur aan de gekaramelliseerde bananen. Het karamelliseren van het fruit geeft de taart niet alleen een waanzinnige kleur, het is ook nog eens mega lekker!
Sfogliatine
Sfogliatine is een typisch Italiaans gebakje gemaakt met bladerdeeg. Stiekem is de amandelvulling het allerlekkerste met een klein scheutje bruine rum erin.
Onze tips

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.