Gateau Ardèchois met bosbessen
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop de eieren los met 100 g suiker en een snufje zout. Meng er 100 g bloem en het bakpoeder doorheen. Roer de kastanjepuree los met de rum. Meng de kastanjepuree met 100 g zachte boter door het beslag.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (26 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 20 minuten (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).
Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Neem de taart uit de vorm en laat hem verder afkoelen. Klop de slagroom lobbig met 1-2 el suiker. Serveer de taart met de slagroom en de bosbessen.