Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bananentarte-tatin

Bananentarte-tatin

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Karamelliseer in een ovenbestendige koekenpan de suiker met een scheutje water. Pel de bananen en snijd ze in de lengte in dikke plakken.

  2. 2. Blus de karamel af met de rum en 1 el boter. Neem van het vuur. Leg de plakken banaan in de karamel. Rol het deeg uit in een taartvorm (28 cm Ø) en snijd overtollig deeg af. Verdeel de karamelbanaan eroverheen. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven.

  3. 3. Neem de taart uit de oven en laat hem kort afkoelen. Stort de taart omgekeerd op een schaal of bord. Splits het vanillestokje en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de taart met de crème fraîche en de pinda’s.

Per portie: 410 kcal | 51 g koolhydraten | 5 g eiwit | 19 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!