Bananentarte-tatin
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Karamelliseer in een ovenbestendige koekenpan de suiker met een scheutje water. Pel de bananen en snijd ze in de lengte in dikke plakken.
2. Blus de karamel af met de rum en 1 el boter. Neem van het vuur. Leg de plakken banaan in de karamel. Rol het deeg uit in een taartvorm (28 cm Ø) en snijd overtollig deeg af. Verdeel de karamelbanaan eroverheen. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven.
3. Neem de taart uit de oven en laat hem kort afkoelen. Stort de taart omgekeerd op een schaal of bord. Splits het vanillestokje en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de taart met de crème fraîche en de pinda’s.