Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Eggnogtaart

Eggnogtaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de eggnogvulling

Bereiding

  1. 1. Meng 225 g bloem, een snufje zout en de suiker in een kom. Voeg de boter toe en schud het geheel wat om zodat de boter bedekt is met bloem. Wrijf dan met de vingers de boter door de bloem tot het geheel op grof paneermeel lijkt. Voeg het geklutste ei toe en meng met een mes goed door elkaar tot het een geheel begint te worden. Stort het op het werkblad en vorm er een platte schijf van. Verpak in vershoudfolie en leg ca. 1 uur in de koelkast.

  2. 2. Verhit voor de eggnogvulling de slagroom, de melk, het vanille-extract, het kaneelstokje en de nootmuskaat in een grote pan op laag vuur. Neem van het vuur, dek af en laat ca. 1 uur trekken. Zet terug op het vuur en breng aan de kook. Klop ondertussen in een grote kom de 8 eidooiers met de suiker glad. Schenk het roommengsel door een fijne zeef al roerend bij het eimengsel. Klop het geheel glad. Voeg de rum toe en klop opnieuw glad. Schep eventueel schuim voorzichtig weg met een lepel.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 180°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 2-3 mm dik. Bekleed een taartvorm met uitneembare bodem (23 cm Ø) met het deeg. Druk de randen aan en snijd het overhangende deeg af.

  4. 4. Rol het afgesneden deeg opnieuw uit tot 2-3 mm dik en steek zo veel mogelijk sterren uit met uitsteekvormpjes van verschillend formaat.

  5. 5. Bekleed de taartbodem met bakpapier en vul met bakbonen, gedroogde linzen of rijst. Bak de taartbodem en de sterren in ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Neem het bakpapier met de bakbonen van de taartbodem en bak ca. 10 minuten verder. Bestrijk de taartbodem met geklutst eidooier en bak ca. 1 minuut verder in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C /

  6. 6. Zet de taartbodem (nog steeds in de taartvorm) op een bakplaat en schenk de eggnogvulling erin. Bak 30-40 minuten in de oven, tot de vulling aan de zijkanten gestold is maar in het midden nog wat meegeeft. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen. Neem uit de taartvorm. Versier de taart met de sterren. Bestuif met poedersuiker en kaneelpoeder.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)