Bereiding

1. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en maal kort verder tot een samenhangend geheel. Verdeel het mengsel over een springvorm (ca. 23 cm Ø) en druk stevig aan. Dek de vorm af met vershoudfolie en zet de bodem in de koelkast.

2. Breng de melk in een steelpan aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers met de helft van de basterdsuiker in een hittebestendige kom met een garde tot het lichtgeel kleurt. Klop de maïzena en het zout erdoorheen. Blijf goed kloppen terwijl je de warme melk toevoegt aan de eidooiers. Giet het geheel terug in de steelpan en verwarm al roerende op laag vuur tot een dikke custard. Als het aan de achterkant van een lepel blijft plakken, is het goed.

3. Haal de pan van het vuur en giet de helft van de custard in een kom. Zet de overige custard opzij. Week 2 gelatineblaadjes in een koud water tot ze zacht zijn. Knijp het water uit de gelatine en roer de gelatine met 75 g chocolade door de custard in de kom. Roer goed door tot de chocolade is gesmolten. Giet de vulling op de bodem en zet de taart terug in de koelkast.

4. Week de overige gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Knijp het water uit de gelatine. Roer de gelatine, de rum, het vanille-extract en de nootmuskaat door de achtergehouden custard. Laat afkoelen.

5. Klop de eiwitten met een handmixer tot zachte pieken. Voeg de overige basterdsuiker toe en klop verder tot het mengsel stijf en glanzend is. Spatel de eiwitten voorzichtig door de afgekoelde rum-custard. Haal de taart uit de koelkast en verdeel de rum-custard over de chocoladelaag. Laat de taart ca. 4 uur opstijven in de koelkast.

6. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de poedersuiker met een handmixer lobbig. Verdeel de slagroom over de taart en garneer de taart met wat gehakte pure chocolade.

Per portie: ca. 643 kcal
10 g eiwit | 38 g vet | 63 g koolhydraten

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: