Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Sfogliatine

Sfogliatine

  • 00 minuten bereidingstijd00 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en steek uit ieder velletje een zo groot mogelijke cirkel. Prik de cirkels in het midden meerdere malen in met een vork.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rooster de amandelen voor het beslag, laat ze afkoelen en maal ze tot poeder. Laat de boter bruin worden in een pan en haal hem van het vuur. Klop de eieren door de suiker en klop het amandelmeel erdoorheen. Giet de boter er beetje bij beetje bij. Voeg tenslotte de rum toe.

  3. Bak de bladerdeegrondjes ca. 5 minuten voor in de oven zodat de randjes omhoog komen en haal ze uit de oven. Leg een flinke eetlepel frangipane op het midden van de bladerdeegrondjes en bak ze nog eens ca. 5 minuten in de oven.

  4. Haal de taartjes uit de oven en draai de oven terug naar 160°C. Schil de appels en snijd ze in kleine partjes. Leg de appelpartjes of ander fruit naar keuze op de taartjes. Verwarm de abrikozenjam met wat kirsch en kwast de jam over de taartjes. Bak de taartjes nog ca. 10 minuten in de oven en laat ze wat afkoelen. Bestuif met poedersuiker. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)