Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Cocktails Met Victor Punch

Punch

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Aantal personen: 12

Voor de oleo saccharum

Voor de punch

Toen we barman Victor van First Dates vroegen naar zijn favoriete kerstcocktail, kwam hij met dit heerlijke recept voor punch. Perfect om te delen!

Bereiding

  1. Boen de citroenen, schil ze en doe de schillen in een weckpot. Gebruik het liefst biologische citroenen, zonder waslaag op de schil. Zorg ook dat er zo min mogelijk van het witte vlees (pith) aan de schil zit.

  2. Doe de kristalsuiker erbij. Muddle alles even, sluit de pot, schud goed en laat je mengsel een nachtje op kamertemperatuur staan. In de zomer kan je het ook minimaal vier uur, maximaal acht uur in de vensterbank laten staan.

  3. De olie die nu bovenop drijft is oleo saccharum. Doe hier 180 ml citroensap bij de oleo saccharum, sluit de pot weer en schud totdat de suiker is opgelost. Dit kan je vier dagen in de koelkast bewaren, mocht je pas later vrienden op bezoek krijgen.

  4. Doe de inhoud van je weckpot met de oleo saccharum met citroensap in een grote schaal of punchbowl.

  5. Voeg de rum en de thee toe. Voeg een paar grote blokken ijs toe, die verwateren minder snel dan ijsklontjes.

  6. Rasp de nootmuskaat over de punch.

  7. Bij elk glas dat je inschenkt even roeren, zodat de smaken mooi samenkomen.

pith)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Cocktails met Victor

€ 22,99
Cocktails met Victor

Punch maken

Victor Abeln: “De punch is de oudste vorm van mixdrankjes. De volgende verhoudingen zijn een goede leidraad: Ć©Ć©n deel zuur, twee delen zoet, drie delen drank, vier delen water en een toevoeging van specerijen zoals nootmuskaat en kaneel. Variatietip om de punch echt de jouwe te maken: wissel af met specerijen en theesoorten. Of gebruik een andere basisdrank zoals vodka (minder uitgesproken smaak) of gin (kruidig). En let op, een goede punch packs a punch!”