
Rémy Martin Sidecar cocktail
In samenwerking met Rémy Martin
Eenvoudig
5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd
Deze klassieke cocktail met cognac, sinaasappellikeur en citroensap zou in 1921 zijn uitgevonden en vervolgens naar Frankrijk zijn gebracht. Nog steeds is het een symbool voor verfijnde smaak en luxe.
Lees verder onder de advertentie
Deze klassieke cocktail met cognac, sinaasappellikeur en citroensap zou in 1921 zijn uitgevonden en vervolgens naar Frankrijk zijn gebracht. Nog steeds is het een symbool voor verfijnde smaak en luxe.
Wist je dat?
Volgens de traditie werd een premiumversie van de cocktail voor het eerst geserveerd in 1923 in het Ritz in Parijs, gemengd met een Rémy Martin cognac die ouder was dan de phylloxera-plaag, de pest die in de negentiende eeuw de Franse wijngaarden verwoestte. De zeldzaamheid van deze eau-de-vie maakte dit tot de duurste cocktail ter wereld.
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Schud tot de randen beginnen te bevriezen. Zeef het mengsel en schenk het in een glas.
Maak af met sinaasappelschil voor een gastronomische toets of citroenschil voor een vleugje frisheid.
Receptuur: Rémy Martin
Meer weten over verschillende cocktailtechnieken? Lees hier de beste tips & tricks van Tess Posthumus.