Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Temaki (sushi hand rolls)

Temaki (sushi hand rolls)

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Temaki, oftewel sushi hand rolls, zijn knapperige zeewierrollen gevuld met rijst, verse vis, groenten en smaakvolle toppings. Deze Japanse lekkernij is eenvoudig om zelf te maken en perfect voor een gezellige sushi-avond!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor de sojadipsaus

Temaki, oftewel sushi hand rolls, zijn knapperige zeewierrollen gevuld met rijst, verse vis, groenten en smaakvolle toppings. Deze Japanse lekkernij is eenvoudig om zelf te maken en perfect voor een gezellige sushi-avond!

Bereiding

  1. Was de rijst goed, giet hem af en doe hem met 500 ml koud water en een snufje zout in een pan. Breng het geheel aan de kook en kook de rijst afgedekt 25-30 minuten op laag vuur of tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is.

  2. Roer rustig de rijstazijn door de rijst. Laat de rijst ca. 5 minuten afkoelen.

  3. Knip de norivellen met een schaar in 6 driehoeken. Verdeel de rijst over de driehoeken en laat ca. 1 cm aan de rand en in de hoeken vrij.

  4. Verdeel de wortel, de paprika, de komkommer en de avocado over de rijst en rol de driehoeken op tot hoorntjes. Meng alle ingrediënten voor de sojadipsaus in een klein kommetje en serveer bij de temaki.

Per portie: 283 kcal | 45 g koolhydraten | 6 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)