Open bao met char siu
Gemiddeld
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd het buikspek in 2 stukken. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Meng de knoflook, de gember, de honing, de hoisinsaus, de 2 soorten sojasaus, de rijstwijn, de tofu, het vijfkruidenpoeder en de sesamolie tot een marinade. Leg het buikspek in de marinade en laat ca. 8 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Meng 350 g bloem, de suiker, het bakpoeder, ½ tl zout en de gist in een kom door elkaar. Meng de melk, de rijstazijn, 1 el zonnebloemolie en 150 ml lauwwarm water door het bloemmengsel. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is.
Neem het deeg uit de kom en kneed het ca. 10 minuten verder op een met bloem bestoven werkblad. Vorm een bal van het deeg en leg het in een met olie ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 2 uur rijzen op een warme plaats.
Stort het deeg op het werkblad. Kneed het nog ca. 2 minuten door. Vorm het deeg tot een rol van ca. 3 cm dikte. Snijd de deegrol in 10 stukken van ca. 3 cm breedte. Vorm elk stuk deeg in je handen tot een bal.
Rol elke deegbal uit tot een ovale vorm van 3-4 mm dikte. Bestrijk de bovenkant van de ovale vormen met olie. Vet een eetstokje in met olie. Leg het eetstokje steeds in het midden van een ovale vorm en vouw het lapje deeg dubbel. Haal het stokje er voorzichtig weer uit en leg het dubbelgevouwen deeg op een met bakpapier bekleed bakblik. Dek af met een theedoek en laat ca. 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Neem het buikspek uit de marinade en bewaar de marinade. Plaats het spek op een rooster en bak het ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem het spek uit de oven, draai het om en bestrijk het met de marinade. Bak nog ca. 15 minuten in de oven. Snijd het spek in plakjes.
Stoom de broodjes in porties in een bamboe stoommand in ca. 8 minuten gaar. Serveer de broodjes met het spek en pickles naar keuze, wat sesamzaad en lente-ui.