Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
poké bowl met tempeh

Pokébowl met gerookte tempeh

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de wasabimayo

Voor de gerookte tempeh*

Gerookte tempeh is ook te koop bij de biologische supermarkt. Zelf roken is wel veel lekkerder!

Bereiding

  1. 1. Steek voor de gerookte tempeh de barbecue aan. Bestrijk de tempeh met olie en bestrooi met zout. Leg de plakken op een rooster of in een gaatjespan. Strooi wat rookhoutsnippers op de hete kooltjes aan een kant van de barbecue. Zet het rooster met de tempeh aan de andere kant, in indirecte hitte. Sluit de barbecue en rook de tempeh ca. 20 minuten.

  2. 2. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn en de mirin door de gekookte rijst en laat afkoelen. Snijd de gerookte tempeh in reepjes. Verhit 2 el olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bak er de tempeh op hoog vuur in ca. 2-3 minuten krokant in. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Breng een pan met water aan de kook en blancheer er de edamame-bonen ca. 2 minuten in. Giet af en spoel kort onder koud water.

  3. 3. Meng de ingrediënten voor de wasabimayo in een kommetje.

  4. 4. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de gember, de bonen, de komkommer, de wortel en de tempeh langs de rand van de kom. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer er de wasabimayo en de sojasaus bij.

Per portie: 777 kcal | 84 g koolhydraten | 23 g eiwit | 37 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)