Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kimchisoep

Kimchisoep

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Giet de kimchi af en vang het vocht op. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de kimchi grof. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de kimchi, de sambal en de miso toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg het kimchivocht, de basterdsuiker en de bouillon toe.

  2. 2. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur. Maak de lente­uitjes schoon en snijd ze schuin in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes. Breng de soep eventueel op smaak met zout en vissaus. Verwarm de tofu kort in de soep en verdeel hem over kommen. Strooi de lente­uitjes eroverheen.

Per portie: 167 kcal | 8 g koolhydraten | 9 g eiwit | 10 g vet

Foto's: Stephan van Raay. Foodstyling & receptuur: Willem van Santen. Styling: Femke van Waveren. Uitgave: foodies januari 2017.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)