Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
vegan ramen

Vegan ramen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

voor de bouillon

voor de gepaneerde tofu

Als je niet alle gepaneerde tofu wilt bakken, kun je het ook in een diepvriesbakje invriezen voor later gebruik.

Bereiding

  1. 1. Maak eerst de bouillon. Zet een grote pan op laag vuur en voeg de plantaardige olie toe, gevolgd door de ui, de knoflook, de shiitakes, de

  2. 2. Blus de pan af met de groentebouillon, voeg dan de rest van de ingrediënten voor de inhoud van de bouillon toe en roer goed. Laat de bouillon minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen en proef. Hoe langer je de bouillon laat pruttelen, hoe intenser de smaak wordt, dus blijf proeven. Als je tevreden bent, is de bouillon klaar!

  3. 3. Snijd intussen de tofu in 16 plakken. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. 4. Meng in een kleine kom de miso met de sesamolie, de ahornsiroop en 4 eetlepels water. Het misomengsel moet vrij vloeibaar zijn: als het te dik is, is het lastig om de tofu te paneren, dus voeg indien nodig wat extra water toe.

  5. 5. Voeg het sesamzaad toe aan een andere kom. Wentel de plakken tofu een voor een door het misomengsel en daarna door het sesamzaad. Bedek de tofu zo goed mogelijk, leg op de bakplaat en bak 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin is.

  6. 6. Haal de tofu uit de oven en snijd in schuine plakjes. Leg eerst wat noedels in elke kom, schep er een soeplepel bouillon bij en voeg dan de groenten en de plakjes tofu toe.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Plants Only Kitchen

€ 27,50
Cover voor Plants Only Kitchen