Bereiding

1. Maak eerst de bouillon. Zet een grote pan op laag vuur en voeg de plantaardige olie toe, gevolgd door de ui, de knoflook, de shiitakes, de
tomaten, de gember en de groene pepers. Bak regelmatig roerend 12 tot 15 minuten, tot alles goudbruin is. Hierdoor komen de natuurlijke suikers en de umami smaken vrij en ontstaat er een geweldige bouillon.

2. Blus de pan af met de groentebouillon, voeg dan de rest van de ingrediënten voor de inhoud van de bouillon toe en roer goed. Laat de bouillon minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen en proef. Hoe langer je de bouillon laat pruttelen, hoe intenser de smaak wordt, dus blijf proeven. Als je tevreden bent, is de bouillon klaar!

3. Snijd intussen de tofu in 16 plakken. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Meng in een kleine kom de miso met de sesamolie, de ahornsiroop en 4 eetlepels water. Het misomengsel moet vrij vloeibaar zijn: als het te dik is, is het lastig om de tofu te paneren, dus voeg indien nodig wat extra water toe.

5. Voeg het sesamzaad toe aan een andere kom. Wentel de plakken tofu een voor een door het misomengsel en daarna door het sesamzaad. Bedek de tofu zo goed mogelijk, leg op de bakplaat en bak 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin is.

6. Haal de tofu uit de oven en snijd in schuine plakjes. Leg eerst wat noedels in elke kom, schep er een soeplepel bouillon bij en voeg dan de groenten en de plakjes tofu toe.

Plants Only Kitchen

Uit het boek

Plants Only Kitchen
€27,50