Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1 Maak het briochedeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat rijzen.
2. Fruit intussen de uien ca. 10 minuten in royaal olijfolie glazig. Je moet ze tussen je vingers fijn kunnen drukken. Zet het vuur wat hoger en bak de uien tot ze donkerbruin kleuren. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de miso toe en roer erdoorheen. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Voeg een scheutje water toe als de soep te sterk is.
3. Bak de oesterzwammen in een beetje olie tot ze vochtig worden en weer op beginnen te drogen. Voeg het paddenstoelenpoeder en 1,5 tl sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper. Spreid het briochedeeg ½ cm dik uit in een langwerpige ovenschaal. Bestrijk het deeg met de boter en verdeel de paddenstoelen erover. Rol het deeg op langs de korte kant en druk de naad aan. Snijd de rol in 10-12 dikke plakken en leg ze op het snijvlak op een met olie ingevette bakplaat. Kluts het ei met de overige sojasaus en bestrijk de broodjes ermee. Laat ca. 15 minuten rusten.
4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de briochebroodjes 12-15 minuten in de oven bol en goudbruin. Verwarm de soep en serveer in kleine kommen met de brioche.