Bereiding

1. Week de bonen 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de bonen in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 40-50 minuten gaar. Giet af.

2. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan op middel hoog vuur en bak er de prei 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de bouillon, de winterpeen, de aardappel en de takjes kruiden toe en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ca. 5 minuten rustig koken.

3. Voeg de pasta toe, roer goed door de bouillon en kook ca. 8 minuten verder tot de pasta bij na gaar is. Voeg de bonen en de kool toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep nog enkele minuten tot de kool wat geslonken is, maar nog wel een lekkere bite heeft. Breng op smaak met zout en peper.

4. Schenk de soep in kommen en garneer met de parmezaan en een scheutje olijfolie.

Per portie: ca. 456 kcal
19 g eiwit | 22 g vet | 38 g koolhydraten

Valle del Sole

Heb je na deze recepten de smaak te pakken en wil je verder experimenteren met bonen? Valle del Sole heeft gedroogde bonen in alle soorten en maten. Van witte bonen tot jarpesie, familie van de tuinboon, maar dan kleiner. Sta je te trappelen en wil je deze gerechten vanavond al op tafel hebben staan? Valle del Sole heeft ook veel bonen in blik, dat scheelt je een paar uurtjes weken. Kijk op de website van Valle del Sole voor meer informatie.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling