Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Italiaanse minestrone

Italiaanse minestrone

In samenwerking met Vegetariërsbond & Valle del Sole
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Op zoek naar het lekkerste recept voor minestrone? Met dit recept zet je gemakkelijk een klassieke Italiaanse minestronesoep op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Op zoek naar het lekkerste recept voor minestrone? Met dit recept zet je gemakkelijk een klassieke Italiaanse minestronesoep op tafel.

Bereiding

  1. 1. Week de bonen 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de bonen in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 40-50 minuten gaar. Giet af.

  2. 2. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan op middel hoog vuur en bak er de prei 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de bouillon, de winterpeen, de aardappel en de takjes kruiden toe en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ca. 5 minuten rustig koken.

  3. 3. Voeg de pasta toe, roer goed door de bouillon en kook ca. 8 minuten verder tot de pasta bij na gaar is. Voeg de bonen en de kool toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep nog enkele minuten tot de kool wat geslonken is, maar nog wel een lekkere bite heeft. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4. Schenk de soep in kommen en garneer met de parmezaan en een scheutje olijfolie.

Per portie: 456 kcal | 38 g koolhydraten | 19 g eiwit | 22 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)