Soep voor in de herfst

In de herfst is niets lekkerder dan zo’n warme kom boordevol groenten en liefde. Bedenk maar eens; hoe lekker is het als je thuiskomt na een lange regenachtige dag, en vervolgens staat er een dampende kop soep op je te wachten. Ideaal voor in de herfst toch? Met deze vijf recepten voor soep voor in de herfst geven we je een beetje licht tijdens de donkere dagen, geniet ervan!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!

> naar het recept: paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

paddenstoelensoep recept soep herfst

Soep voor in de herfst:

2. Noedelsoep met steranijs en steak

Een goedgevulde soep hoort bij de herfst. Wat dacht je van deze variant met steranijs en steak? Verwarmend, gezond én lekker! Kruip maar lekker weg onder een dekentje met een kommetje warme soep. Met dit recept komt dat helemaal goed.

> naar het recept: noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak herfst soep

3. Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

Helemaal vegan en oh zo smaakvol. Serveer er broodjes bij met een waanzinnig lekkere, zelfgemaakte peterseliepesto om je diner compleet te maken. Ideaal als je gasten verwacht, al is deze soep misschien wel te lekker om te delen.

> naar het recept: prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

prei minestrone

Nog meer soep voor in de herfst:

4. Romige pompoensoep met blauwekaastosti

Hier hebben we de hele zomer stiekem naar uitgekeken: een dampende kom soep met dikke tosti’s. De blauwe kaas past perfect bij de romige smaak van de pompoensoep. Kaas is baas, zeker in deze dampende soep voor in de herfst.

> naar het recept: romige pompoensoep met blauwekaastosti

pompoensoep

5. Traditionele tom kha kai soep met kip

Ben je de kou alweer zat? Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Sluit je ogen bij elke hap soep en waan jezelf even in een mooi en warm paradijs!

> naar het recept: traditionele tom kha kai soep met kip

Traditionele Tom kha kai soep met kip